Cara Mengatasi Masalah Jerawat Yang Menyeksakan

Cara Menghilangkan Jerawat Yang Menyeksakan. Jerawat menyeksakan hidup kan? siapa yang tidak alami muka berjerawat, bersyukur lah. Kami golongan yang muka berjerawat ni memang seksa jiwa dan raga tau. Rujuk gambar bawah ni, kalo korang tengok pon seksa, apa tah lagi saya yang alaminya lagi stress extra kaw tau.





Pernah atau tidak korang tanya kat diri sendiri, 
"kenapa muka aku teruk sampai macam ni sekali?" 
"orang lain pakai produk kecantikan, aku pakai jugak, tapi kenapa muka aku tidak selicin muka duta produk yang aku beli tu?"
"kenapa aku pakai, makin lama makin banyak jerawat tumbuh, macam cendawan tumbuh selepas hujan pulak?"

Jom check permasalahan yang biasanya menyebabkan jerawat timbul.

1.HORMON 
Hormon menjadi penyebab terbesar munculnya jerawat pada wajah biasanya pada usia remaja. Jerawat pada umumnya hadir tanpa diundang pada umur 10 tahun hingga mencapai 15 tahun. Ianya akan mula hilang apabila umur mencecah 25 tahun.Tetapi ada juga tidak pernah hilang sehingga umur mencecah 40-50 tahun. ianya berlaku disebabkan penggunaan produk yang mengandungi bahan mercuri yang merbahaya. Selain itu, ianya tidak hilang kerana wanita yang biasanya akan datang bulan atau period membuatkan hormon tidak stabil membolehkan jerawat tumbuh.

2. KEBERSIHAN RAMBUT
Kebersihan rambut amat penting untuk mengatasi masalah jerawat. Apa kaitan rambut dengan jerawat? Jika kurang menitik beratkan kebersihan rambut, maka makin berminyak rambut.Minyak yang terkumpul dikulit kepala dan rambut akan turun ke bahagian muka. Kena ingat yea, muka berminyak juga membuatkan jerawat tumbuh. Aliran minyak dari kepala ke bahagian muka melalui peluh korang akan membuatkan pertumbuhan jerawat di muka. Sila jaga kebersihan kepala dan rambut korang.

3. TEKANAN /STRESS
Perasan atau tidak, jika korang ada masalah, time tu la jerawat nak hinggap kat muka korang. korang kena ingat, emosi yang tidak stabil mempengaruhi hormon seseorang, oleh kerana itu, jerawat suka hinggap apabila korang dalam keadaan Stress.

4. ALAHAN MAKANAN 
Jerawat muncul selepas makan makanan seafood, ianya kerana badan korang alahan terhadap makanan tersebut. Ianya dikaitkan dengan resdung, resdung tu nati kita bincang kemudian yea. Kalo korang alah dengan makanan seperti ni, baik korang elak atau kurangkan makan makanan macam ni.

3 TIPS MUDAH JIKA KORANG NAK HAPUSKAN JERAWAT NI

1. MINUM AIR MASAK SECUKUPNYA SETIAP HARI
Air diperlukan untuk memastikan kelembapan pada kulit, jika kekurangan air kulit ianya mempengaruhi hormon seseorang dan mempengaruhi emosi seseorang. Kalau korang stress, air menjadi penenang untuk emosi. Jika emosi tenang, jerawat tidak akan berani muncul.

2. JAGA KEBERSIHAN TERUTAMANYA RAMBUT
Jaga kebersihan diri, ianya amat penting untuk mengelak jerawat hinggap kat korang, jangan lepas tangan hal berkaitan kebersihan ni. Rambut kena bersih, ada yang jenis 3 hari baru shampoo rambut. Jika ini lah amalan korang, memang cepat la jerawat korang hinggap. Sila jaga kebersihan rambut.

3. MENGAMALKAN MAKANAN TAMBAHAN YANG SELAMAT SERTA SEMULA JADI
Kenapa perlu mengamalkan Supplement? zaman sekarang semua orang mahukan yang pantas dan mudah. Dengan pengambilan supplement ianya membantu mengatasi masalah jerawat. 

Bagaimana Supplement boleh membantu menghilangkan jerawat yang menyeksakan?
Badan memerlukan nutrien yang lengkap untuk lebih sihat, begitu juga yang bermasalah jerawat, vitamin amat penting. 

Bagi menghilangkan jerawat dan parut adalah dengan mengamalkan B Complex, Sustained Release Vita-C Plus, GLA Complex, dan ESP Soy Protein.

TESTIMONI
my testimoni sendiri. 





SIAPA YANG TIDAK GEMBIRA APABILA MUKA KEMBALI PULIH, JERAWAT HILANG, PARUT LENYAP KAN?

APA TUNGGU LAGI? 

MACAM MANA NAK DAPATKAN KONSULTANSI DAN VITAMIN NI?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=664a26f366b9ef4988631e95af9b366d



WHATSAPP : 0146403509

Liley Wane Bt Anuar 

FACEBOOK : Liley Wane


Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam ( COD hari minggu sahaja)
POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL

KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...