Alternatif Atasi Masalah Buah Pinggang Pembunuh Senyap

Korang tahu? Kita mempunyai lebih kurang 1 juta penapis kecil iaitu nama lainnya adalah nefron pada satu buah pinggang kita. Peranannya amat penting iaitu mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan iaitu bahan buangan dari badan melaui air kencing. Jika penapis kecil ini tidak berfungsi seperti biasa ianya memberi kesan yang sangat bahaya kepada kita kerana bahan buangan kita tidak dapat dibuang dari badan. Nefron tidak berfungsi maka ianya dikaitkan dengan kerosakan buah pinggang, yang berisiko tinggi untuk masalah ini adalah pesakit kencing manis dan darah tinggi. Kerosakan buah pinggang atau Chronic Kidney Disease (CKD), bolehkah ianya diubati?
Oleh kerana kebanyakkan pesakit buah pinggang tidak mengalami gejala yang ketara, ini kerana buah pinggang boleh berfungsi dengan hanya 1 buah pinggang. Ianya dapat dikesan apabila kedua-dua tidak berfungsi dan ianya berlaku pada tahap yang telah kritikal. 

GEJALA YANG BERADA DALAM

 KEADAAN YANG SERIUS 

1. Kurang kencing dari kebiasaan kita kencing;

2. Keletihan dan mengantuk teramat sangat;

3. Berat badan semakin susut tanpa sebab yang munasabah;

4. Urin berbuih;

5. Loya dan muntah-muntah;

6. Urin berdarah;

7. Pengumpulan air di paru-paru membuatkan sesak nafas;dan

8. Mengalami edema pada muka, kaki, abdomen dan seluruh badan.


Kurang penjagaan terhadap pemakanan merupakan salah satu punca buah pinggang rosak. Namun begitu, terdapat beberapa punca lain yang menjadi punca kerosakkan buah pinggang. 

PUNCA BUAH PINGGANG ROSAK


1. Pesakit batu karang;

2. Mengalami masalah kencing manis;

3. Tekanan darah tinggi;

4. Gout;

5. Ketika dilahirkan telah pun mengalami masalah buah pinggang;dan

6. Pesakit SLE.


KEROSAKAN BUAH PINGGANG BOLEH DIELAKKAN DENGAN PENGAMALAN PEMAKANAN YANG SIHAT, BERSENAM UNTUK MEMBANTU PENGELUARAN TOKSIK MELALUI PELUH, MINUM AIR MASAK SECUKUPNYA,MENGAMBIL MAKANAN TAMBAHAN YANG SELAMAT DAN BERKESAN SERTA YANG SEMULA JADI.

Mitochondria adalah penjana tenaga di dalam sel. Namun, apabila peranan mitochondria menurun, tenaga sel turun menurun. jadi sel jadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit juga melakukan fungsi normal. Fungsi Vivix Shaklee adalah menggalakkan pembentukkan tenaga baru mitochondria seterusnya membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel juga. Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga berfungsi lebih efisyen.

Vivix Shaklee mempunyai antioksidan yang tinggi berperanan menjadi pelindung kepada DNA sel. Apabila DNA sel ini sihat dan kuat untuk melawan unsur-unsur asing yang ingin merosakkan keutuhan sel. Dengan mengamalkan vivix ini ianya membantu untuk melawan bakteria atau kuman yang hadir dalam buah pinggang untuk terus merosak Sel. Selain itu apabila mengamalkan vivix ini antara manfaat lain adalah.

1. Antioksida mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nefron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.

2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal;

3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang;

4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang;

5. Mengurangkan proses lipid peroksida;dan

6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggangAMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIKWHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Id Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam


POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


Anda Juga Berminat :

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...