5 Elemen Penting Untuk Memilih Protein Yang Berkualiti

Anda mempunyai pelbagai tanggungjawab? Selain daripada menguruskan keluarga dan kerjaya, kita sering kali mengabaikan diri diri dan sebaliknya fokus kepada yang lain.
Komitmen sebegini menjejaskan pengambilan makanan kita kerana kita sering mengambil makanan yang tidak seimbang atau tidak makan sebarang makanan langsung. Ia adalah amat penting bagi kita untuk mengambil minuman protein soya kerana ia dapat memberikan kita tenaga untuk menjalani rutin seharian. Jom ketahui dengan lebih lanjut  mengenai bagaimana kita hendak pastikan protein soya yang kita perlu ambil agar memberi manfaat yang banyak dan  membantu kita dalam menguruskan rutin harian. Jom kenal pasti 5 elemen penting untuk memastikan sumber protein yang kita ambil adalah selamat dan berkesan serta semula jadi.


 5 Elemen Penting Untuk Memilih Protein Yang Berkualiti


ELEMEN 1

Protein Tumbuhan vs Protein Berasaskan Haiwan? Kedua-dua protein tumbuhan dan berasaskan haiwan mengandungi kandungan protein yang sama. Walaubagaimanapun, sumber berasaskan haiwan seperti daging merah atau ayam mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya dan berpenyakit. Protein soya lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua.


ELEMEN 2

Kandungan Kolesterol Tinggi vs Kolesterol Rendah? Protein berasaskan tumbuh-tumbuhan mengandungi sifar kolesterol.


ELEMEN 3

Kandungan Tinggi Lemak vs Rendah Lemak? Ayam mengandungi lemak tepu dan transfat. Manakala protein berasaskan tumbuhan bebas daripadanya. Jadi, makanlah kacang, biji-bijian, tauhu dan bijirin penuh yang memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.


ELEMEN 4

GMO vs bukan-GMO? GMO (Organisma yang diubahsuai secara genetik) ialah tumbuhan, haiwan, mikroorganisma atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan. GMO ini telah dikaitkan dengan pelbagai risiko kesihatan.


ELEMEN 5

Sumber Semulajadi vs Sumber yang diproses? Seboleh mungkin dapatkan protein anda dalam keadaan semulajadi. Makanan yang diproses mungkin kehilangan kandungan nutrien. Apabila anda tidak mendapat protein yang mencukupi daripada diet anda, anda boleh memilih serbuk protein berkualiti tinggi yang memberikan asid amino dan kalsium untuk menguatkan tulang serta gigi.BANYAK MANFAAT YANG KITA AKAN DAPAT APABILA MENGAMALKAN PROTEIN YANG TERBAIK. FAKTA PENTING BERKAITAN DENGAN ESP YANG WAJIB ANDA TAHU DAN GOLOGAN YANG PERLUKAN ESP SHAKLEE


 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=664a26f366b9ef4988631e95af9b366dWHATSAPP : 0146403509

Liley Wane Bt Anuar 

FACEBOOK : Liley Wane


Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam ( COD hari minggu sahaja)
POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...