Cara Selamat dan Sihat Atasi Masalah Keputihan Yang Merbahaya

Keputihan boleh membawa kemandulan? Ramai wanita takut dan menjadi masalah besar jika tidak boleh mendapatkan zuriat. Derita ini melanda apabila keputihan merupakan salah satu punca kemandulan datang menyerang. Jika serang dapat manfaat boleh tahan la juga kan, ini menyerang membawa derita, siapa yang nak kan?. Sudah mencuba petua-petua yang kawan-kawan cadangkan, semuanya sama saja, keputihan tetap datang juga. Adakah cara selamat dan sihat untuk atasi masalah keputihan yang merimaskan? Mesti lah ada caranya, jom amalkan.

Setiap lelehan atau lendir yang keluar dari faraj memberi maksud yang berbeza. Keputihan yang berlaku adalah normal kerana ianya menandakan miss v dan pangkal rahim sihat mengeluarkan cecair untuk menjaga kawasan intim kita agar tetap sihat. Tetapi kita kena pastikan keputihan yang keluar itu adalah yang sihat dan normal bagi wanita yang sihat.

Terdapat 2 jenis keputihan iaitu keputihan normal atau namanya fisiologis dan keputihan tidak normal iaitu patologis.


Perbezaan antara 2 jenis keputihan ini adalah jika keputihan yang normal ianya berwarna jernih yang tiada perubahan warna ke arah kekuningan atau hijau. Manakala jika keputihan abnormal iaitu patologis pula keputihan yang keluar dari faraj berwarna kekuningan atau kehijauan, ianya juga berbau hanyir dan tidak menyenangkan. Kebiasaannya keputihan abnormal ini memberi rasa gatal yang terlampau dan tidak selesa.

Punca Terjadinya Keputihan

1. Perubahan hormon mempengaruhi keputihan;

2. Emosi juga memainkan peranan penting bagi masalah keputihan ini;

3. Keputihan juga sering berlaku apabila terdapat jangkitan;

4. Penggunaan ubat-ubatan yang merangsang pengeluaran keputihan;

5. Kitaran haid yang tidak teraturWanita-wanita di luar sana kena tahu yang keputihan sering berlaku apabila ovulasi iaitu ketika waktu subur dan wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga menambahkan lagi keputihan, tetapi jika tanda-tanda keputihan itu normal maka ianya tiada masalah. 

Jika menghadapi masalah keputihan ini, wanita perlu mencari jalan penyelesai, ini kerana ianya boleh menganggu mereka yang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata. Selain itu, ianya mengganggu aktiviti harian kerana keputihan abnormal boleh membuatkan kegatalan dan berbau hanyir. Ianya juga boleh melemahkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Keputihan yang abnormal  juga boleh memberi kesan buruk kepada ibu hamil.

Cara Selamat dan Sihat  Atasi Masalah Keputihan Yang Merbahaya 

1. Memastikan pakaian dalam kita dalam keadaan bersih dan kering;

2. Elak makan makanan yang boleh merangsang keputihan yang banyak dan berbau;

3. Bersihkan miss V dengan air yang bersih, guna pembersih yang selamat tanpa bahan kimia yang boleh mendatangkan kegatalan;

4. Amalkan pemakanan yang seimbang dan nutrisi secukupnya;

5. Amalkan Garlic Complex, Alfalfa dan GLA Complex untuk mengatasi keputihan.


Kenapa Garlic Complex?
Antibiotik semula jadi bagi meningkatkan sistem imun badan. membantu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida. Selain itu, garlic membantu menghalang alergik contohnya hidung sensitif, sinus, asma,selsema dan hepatitis. Garlic juga membantu meningkatkan sistem penghadaman iaitu masalah kembung perut, gastrik, pedih uluh hati. ianya menstabilkan glukos dalam badan, juga menurunkan kolestrol,darah tinggi serta membantu proses detoks.

Kenapa Alfalfa Complex?

Kenapa GLA Complex


TESTIMONI BERJAYA


AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA BAGI MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN YANG MERIMASKAN DAN MERBAHAYA BOLEH MEMBAWA KEPADA KEMANDULAN. 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=664a26f366b9ef4988631e95af9b366d
WHATSAPP : 0146403509

Liley Wane Bt Anuar 

FACEBOOK : Liley Wane


KAWASAN COD : PUTRAJAYA/DENGKIL/CYBERJAYA
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...