Fakta Penting Berkaitan ESP Shaklee Yang Ramai Tidak Tahu

Protein membina tubuh anda, seperti batu-bata yang membina rumah anda. Ia adalah penting untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan tisu dalam badan anda, termasuk kulit anda. Merupakan minuman yang lazat dan kaya dengan protein berasaskan tumbuhan, Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder menggalakkan pembaharuan sel untuk membina asas kepada kulit yang sihat. Adalah amat penting untuk kita mengetahui sumber dan fakta penting berkaitan ESP Shaklee yang menjadikan ianya lebih berkualiti dan berkesan. 7 fakta ESP yang wajid kita tahu untuk menjadikan ianya lebih bermakna dan jatuh cinta.FAKTA ESP YANG PERLU ANDA TAHU

FAKTA 1
ESP dihasilkan menggunakan soya berkualiti tinggi, organik dan non-gmo. Adakah semua ini penting? Yes ianya penting ianya kerana soya yang mempunyai ciri-ciri ini tidak akan memberi  kesan yang buruk kepada pengguna jika di ambil pada sukatan yang betul dan disarankan oleh pakar nutrisi Shaklee. Protein soya non-GMO ESP ini dihasilkan dibawah kawalan proses yang ketat iaitu IPP (Identity Preseveration Program) ianya dikawal seawal penanaman sehingga penghasilan ESP. Bagaimana pandangan anda? Adakah ESP berkualiti? 


FAKTA 2
ESP membekalkan sepenuhnya 9 jenis asid amino perlu dan juga yang tidak perlu. Amat penting mengambil 9 asid amino perlu kerana badan tidak mampu menghasilkannya dan ianya perlu diambil daripada sumber makanan. Asid amino menyumbang kepada kesihatan yang baik iaitu sistem saraf, struktur otot, pengeluaran hormone, organ-organ penting dalam badan dan pembentukkan sel.
Jika badan tidak mendapat asid amino yang cukup gejala seperti keresahan, keletihan, kemurungan, dan ketidakseimbangan hormone akan merencatkan aktiviti harian kita.


FAKTA 3
Bagi proses penghasilan ESP ini, ianya menggunakan air sejuk untuk mencuci kacang soya yang terpilih dan ianya buka menggunakan alcohol seperti kebanyakkan soya yang lain dipasaran. Soya yang dicuci dengan air membolehkan nutrisi asalnya dapat dikekalkan termasuklah isoflavone. Isoflavone ini merupakan sebatian phytoestrogen yang mempunyai citi antioksidan yang menghalang terjadinya kanser payudara dan prostat. Phytoestrogen dalam soya ini melindungi tapak reseptor sel dari xenoestrogens dan mana-mana sebatian estrogen yang tidak diingini. Shaklee merupakan syarikat pengeluar yang menghasilkan produk berasakan soya yang menggunakan kaedah mencuci dengan air. Kebanyakkan syarikat lain tidak berbuat demikian kerana kos pencucian sebegini amat mahal. Demi menjaga kualiti soya tersebut Shaklee memperuntukkan kos yang tinggi agar ESP dapat memberi manfaat kepada pengguna.


FAKTA 4
Di dalam soya mentah mengandungi enzim anti-tyrosine, dan kaedah pencucian yang betul menggunakan air akan mengekalkan enzim tersebut. Dalam hal ini, Dr. Shaklee adalah orang yang telah menemui kaedah untuk menyingkirkan bahan anti-tiroid dan anti-pertumbuhan dalam soya mentah. Sebab itu ESP Shaklee amat berkualiti dan sangat manfaat terhadap kesihatan kita.


FAKTA 5
Proses penghasilan ESP tidak menggunakan cara pemanasan dengan suhu yang tinggi. Selain ia merosakkan protein pada soya tersebut ia juga mengakibatkan tiada lagi isoflavon yang tinggal. Sebagai contoh , sos soya dan minyak soya tidak mempunyai isoflavon yang tinggal sama sekali. Dalam usaha untuk membuat " protein sayuran bertekstur a.k.a Textured Vegetable Protein (TVP) ", ia dimasukkan melalui suhu yang tinggi, proses stim tekanan tinggi yang menyebabkan soya itu menjadi karsinogen atau penyebab kanser . TVP adalah apa yang digunakan dalam daging pengganti soya dan harus dielakkan . Jadi, jika anda menelan soya komersial yang terlebih masak (dipanaskan dengan suhu tinggi), ianya akan menyumbang kepada sel-sel kanser yang terbentuk dalam badan.

Disebabkan itu juga kita tidak menggalakan anda membancuh ESP dengan air yang bersuhu tinggi (air mendidih).


FAKTA 6
Pengambilan ESP mengikut sukatan yang disarankan mampu mengurangkan paras kolestrol yang tinggi. Berbeza dengan protein daripada daging, telur mahupun produk tenusu, ESP adalah rendah lemak dan juga bebas kolestrol. Soya telah terbukti untuk mengurangkan paras kolesterol yang tinggi - sekitar 10% - dalam banyak kajian . Ujian klinikal terkawal telah mendapati bahawa 25 gram soya dalam diet harian boleh mengurangkan tahap kolesterol LDL sementara mengekalkan HDL kolesterol. Ia juga menghalang pembentukan plak , melambatkan pertumbuhan plak yang ada , mengurangkan risiko pembentukan darah beku , menurunkan tekanan darah, dan meningkatkan keanjalan saluran darah. Sebab itu penting untuk kita memilih sumber protein yang berkualiti dari syarikat pengeluar yang menjaga kualiti agar sumber nutrisi yang masuk ke dalam badan kita tidak mengundang kepada penyakit lain.


FAKTA 7
Istimewanya ESP Shaklee ini adalah ianya telah ditambahkan dengan kalsium yang membekalkan 500mg kalsium dalam sukatan 3 sudu besar sehari. Soya isolate dalam serbuk protein mesti ditambah dengan kalsium (ini kerana ketika minyak dari soya dikeluarkan ia menjadikan makanan berasid - apabila kalsium ditambah ia menjadikannya bersifat neutral semula. Adalah penting untuk kita memastikan produk yang kita amalkan menjalani proses penghasilan soya berkualiti untuk mengelak sebarang penyakit lain.

ANDA BERPUAS HATI DENGAN FAKTA PENTING BERKAITAN ESP SHAKLEE BAGI MEMASTIKAN SUMBER PROTEIN YANG MASUK KE DALAM BADAN KITA ADALAH YANG TERBAIK??BELUM LAGI??JOM KITA TENGOK TESTIMONI YANG MENDAPAT MANFAAT SETELAH MENGAMALKAN SUMBER PROTEIN DARIPADA ESP SHAKLEE.

TESTIMONI

NAK TAHU BAGAIMANA ESP MEMBANTU KESIHATAN ANDA AGAR LEBIH BAIK?? JOM AMALNYA SEKARANG


BEGITU BANYAK MANFAAT YANG KITA AKAN DAPAT APABILA MENGAMALKAN PROTEIN YANG TERBAIK. AMAT LAH RUGI JIKA ANDA SEMUA TIDAK MENGAMBIL PROTEIN DALAM PEMAKANAN HARIAN ANDA. INGAT NIKMAT SIHAT ITU INDAH. 


 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=664a26f366b9ef4988631e95af9b366dWHATSAPP : 0146403509

Liley Wane Bt Anuar 

FACEBOOK : Liley Wane


Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam ( COD hari minggu sahaja)
POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...