Alternatif Selamat Atasi Masalah Penyakit Kencing Manis

Amalan pemakanan yang tidak sihat memberi kesan yang buruk kepada kesihatan kita. Terdapat beberapa penyakit yang boleh membawa maut jika tidak dirawat dari awal dan mencegahnya dari awal. Pembunuh utama di Negara ini adalah penyakit kencing manis atau diabetes. Tabiat pemakanan yang lebihkan gula akan memberi penyakit ini ruang menapak dalam badan kita seterusnya menjadi tuan tanah yang boleh merosakkan organ dalaman kita. Sebelum ianya parah, jom sama-sama kita mencegah dan atasi masalah ini selagi nyawa bersatu dengan badan. 


Pancreas yang tidak dapat menghasilkan atau kurang mengeluarkan hormone insulin, maka terjadi penyakit diabetes mellitus. Sedikit maklumat mengenai pancreas ialah, Sel beta pancreas ini menghasilkan insulin, dan insulin pula berperanan menurunkan kadar gula dalam darah. Oleh itu ramai pesakit kencing manis ini perlu cucuk insulin untuk membolehkan kadar gula dalam darah terkawal. Untuk mencegah masalah ini, kita kenalpasti faktor terjadinya kencing manis ini.FAKTOR TERJADINYA KENCING MANIS

1. Berat badan berlebihan melepasi paras obesity

2. Corak pemakanan yang tidak seimbang

3. Penyakit keturunan

4. Perubahan usia

5. Tidak mengamalkan gaya hidup yang aktif

TANDA-TANDA KENCING MANIS

1. BERAT BADAN SUSUT

Kegagalan badan untuk memproses glukosa kepada tenaga memberi tekanan kepada otot dan lemak untuk hasilkan tenaga dan menyusutkan berat badan. Dalam hal ini, bagi yang berat badan turun secara mendadak, ianya bukan berita gembira, ianya salah satu tanda penyakit kencing manis.


2. JARAK PENGLIHATAN TERHAD/MENURUN

Perubahan pada bentuk dan kanta membuatkan penglihatan menjadi kabur ekoran daripada kandungan gula dalam darah tinggi. Hilang penglihatan menjadi taruhan jika masalah ini tidak dirawat.


3. KEKERAPAN KENCING PADA WAKTU MALAM DAN KEHAUSAN

Buah pinggang perlu bekerja keras apabila terdapat lebihan glukosa dalam darah. Ianya membuangkan seseorang itu kerap hendak kencing dan cepat rasa dahaga.


4. LUKA LAMBAT SEMBUH

Gula berlebihan dalam salur darah membuatkan salur itu rosak dan melambatkan proses penyembuhan jika berlaku luka pada badan. Saluran yang rosak ini tidak dapat memberi arahan kepada badan untuk merasai sakit. Oleh itu, luka lambat sembuh dan luka semakin teruk dan busuk.


5. KERAP BERASA KEBAS PADA KAKI DAN TANGAN

Antara lain tanda kencing manis adalah kerap berasa kebas pada bahagian tangan dan kaki. Ianya terjadi apabila salur darah yang rosak membuatkan peredaran darah menjadi tidak lancar.


6. KEINGINAN SEKS YANG KURANG

Jika paras gula dalam darah terlalu tinggi ianya menyebabkan aliran darah ke dalam zakar menjadi perlahan dan seterusnya merosakkan sistem saraf autonomi(mengawal pelebaran dan pengecutan saluran darah pada zakar.)

LANGKAH PENCEGAHAN MASALAH KENCING MANIS

1. Sentiasa melakukan aktiviti bersenam

2. Mengawal berat badan agar lebih stabil

3. Membuat pemeriksaan mata jika terasa kabur

4. Amalkan pemakanan yang seimbang

5. Elakkan minuman beralkohol

6. Elak makanan yang manis

7. Jaga kebersihan diri terutama kaki, gigi dan lain-lain.ALTERNATIF UNTUK MENGATASI MASALAH KENCING MANIS INI ADALAH DENGAN MENGAMALKAN PEMAKANAN YANG LENGKAP DENGAN NUTRISI

Mitochondria adalah penjana tenaga di dalam sel. Namun, apabila peranan mitochondria menurun, tenaga sel turun menurun. jadi sel jadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit juga melakukan fungsi normal.

Fungsi Vivix Shaklee adalah menggalakkan pembentukkan tenaga baru mitochondria seterusnya membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel juga. Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga berfungsi lebih efisyen.


Membekalkan tenaga segera kepada pesakit diabetes serta dapat meningkatkan sistem imun badan untuk lebih sihat. Dengan mengamalkan ESP ini, ianya dapat mengawal nafsu makan yang berlebihan kerana ESP ini memberi rasa kenyang untuk jangka masa yang panjang. Seterusnya membolehkan berat badan dikawal agar tidak obesity

B COMPLEX

Pengambilan b complex ini membantu penghadaman iaitu menukarkan lemak, karbohidrat dan lain-lain kepada glukosa(tenaga) seterusnya mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan.

OMEGA GUARD


DHA dan EPA yang berkualiti daripada omega guard ini membantu menentang thrombosis, tekanan darah tinggi dan melicinkan peredaran darah. Omega guard ini amat berkualiti kerana membantu mengawal badan daripada obesity.AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=664a26f366b9ef4988631e95af9b366d


UNTUK MAKLUMAT LANJUT PROMO BULAN NOVEMBER 2017?

HUBUNGI KAMI SEKARANG!!!!!!

WHATSAPP : 0146403509

Liley Wane Bt Anuar 

FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?
You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...