Alternatif Mencegah Penyakit Pulmonary Embolish(Darah Beku)

Sepanjang kehamilan terdapat banyak risiko masalah kesihatan yang bakal dihadapi oleh hamil. Antaranya adalah kencing manis, darah tinggi, keputihan, alahan yang teruk, anemia dan banyak lagi. Masalah-masalah tersebut ada yang dialami hanya ketika hamil sahaja,apabila sudah melahirkan bayi masalah tersebut hilang. Namun terdapat juga penyakit yang boleh berlarutan sehingga selepas bersalin dan boleh membawa maut. Sebagai contoh penyakit darah beku dalam salur darah ke peparu memberi risiko tinggi kematian ketika hamil malah ada terjadi selepas bersalin. Pulmonary Embolism merupakan masalah yang boleh membawa maut jika tidak dan lambat dicegah. Ikuti tips mencegah masalah pembunuh senyap wanita ini.

Kepekatan darah ketika mengandung merupakan salah satu factor berlakunya penyakit pulmonary Embolism ini. Peredaran darah kurang lancar juga berpunya daripada usia kandungan yang semakin membesar ianya boleh menyempitkan saluran darah yang utama dalam badan.


Pulmonary Embolism ini berlaku apabila ada saluran darah di bahagian peparu tersumbat dan pecah ekoran daripada darah beku yang terbentuk sehingga membesar dan banyak pada bahagian kaki. Darah beku bermula pada bahagian kaki ini akan menyebabkan deep vein thrombosis menjadikan kaki bengkak secara tiba-tiba dan sakit apabila berjalan. Masalah ini boleh terjadi bukan hanya kepada ibu hamil, ianya juga terjadi kepada ibu yang sedang berpantang kerana kepekatan darah ketika ini lebih pekat daripada biasa.

TANDA-TANDA MASALAH PULMONARY EMBOLISM

1. Kadar denyutan nadi laju

2. Sakit pada bahagian dada

3. Kesukaran untuk bernafas

4. Kaki bengkak dan kembang serta sakit pada bahagian betis

5. Batuk berdarah

Tanda awal di atas ini perlu diambil serius oleh ibu hamil dan ibu berpantang dan perlu jumpa dengan doctor untuk pemeriksaan lanjut. Untuk mengenal pasti tanda-tanda tersebut doctor akan buat salah satunya adalah guna alat ECG untuk memeriksa ritma jantung sama ada laju atau tidak.

IBU HAMIL DAN BERPANTANG YANG BERISIKO 

1. Tumpah darah ketika bersalin


3. Ibu yang ada masalah darah tinggi pre-eklampsia

4. Dehidrasi

5. Umur melebihi 35 tahun

6. Lumpuh dan tidak bergerak melebihi 3 hari


8. Kandungan kembar

LANGKAH PENCEGAHAN 

1. Mengambil suntikan cairkan darah selepas bersalin pembedahan atau semasa hamil jika darah pekat daripada biasa

2. Bergerak aktif seperti berjalan

3. Minum air masak secukupnya, jangan biarkan badan dehidrasi

4. Menggunakan stoking khas untuk melancarkan aliran darah

ALTERNATIF LAIN YANG SELAMAT DAN LENGKAP DENGAN NUTRISI BOLEH MEMBANTU ATASI MASALAH PULMONARY EMBOLISM ADALAH:


OMEGA GUARD

Mencegah penyakit saluran darah – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran yang lancer. Omega guard efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ianya juga merendahkan kolesterol,menghindar pembekuan darah dalam badan, mengawal masalah obesity dan juga mengurangkan risiko penyakit jantung.

ESP

Membekalkan tenaga segera kepada ibu hamil serta dapat meningkatkan sistem imun badan untuk lebih sihat. Dengan mengamalkan ESP ini, ianya dapat mengawal nafsu makan yang berlebihan kerana ESP ini memberi rasa kenyang untuk jangka masa yang panjang seterusnya boleh mengawal berat badan agar tidak melebihi paras obesity BMI 30 untuk mengelak masalah pulmonary embolism.

OSTEMATRIK

Ostematrix adalah kalsium lengkap dengan Vitamin D untuk ibu hamil yang hadapi masalah berat badan yang berlebihan. Berat badan berlebihan memberi kesan lenguh-lenguh dan kebas pada kaki dan tangan ,dengan mengamalkan ostematrix ini masalah tersebut boleh di atasi. Disamping itu, kalsium amat penting untuk pertumbuhan tulang dan gigi bayi dalam kandungan.

BAGI IBU BERSALIN/DALAM PANTANG TAMBAHAN KEPADA VIVIX 
Fungsi Vivix Shaklee adalah menggalakkan pembentukkan tenaga baru mitochondria seterusnya membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel juga. Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga berfungsi lebih efisyen.


AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=664a26f366b9ef4988631e95af9b366d


UNTUK MAKLUMAT LANJUT PROMO BULAN NOVEMBER 2017?

HUBUNGI KAMI SEKARANG!!!!!!

WHATSAPP : 0146403509

Liley Wane Bt Anuar 

FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...