Cara Mudah atasi dan Mencegah osteoporosis yang perlu Anda tahu

Siapa yang ada Tulang? Semua ada kan.. Sayang atau tidak dengan tulang Anda? Kalau sayang, cukup atau tidak kalsium yang Anda ambil setiap hari? Penyakit yang biasa berkaitan dengan masalah Tulang adalah osteoporosis. Pada era ini, penyakit ini menyerang tidak kenal Usia atau gender. Bahaya penyakit ini jika tidak dicegah Daripada Awal. Terdapat cara mudah untuk Mengekalkan kesihatan tulang ini. Jom ikuti cara yang betul jaga Tulang agar mereput Sebelum Usia.
Tulang akan rapuh dan mudah patah jika kepadatannya semakin berkurangan. Itu merupakan keadaan Dan yang di namakan osteoporosis. Apabila meningkat usia badan tidak efektif gantikan tisu tulang yang baru Dan sihat. Golongan wanita yang manopouse berisiko tinggi untuk hadapi penyakit osteoporosis ini. Namun, pencegahan dari usia Muda amat penting untuk mengelak mendapat penyakit osteoporosis di usia tua kelak.


Tanda dan Gejala Osteoporosis

1. Sakit sendi

2. Sukar untuk berdiri lurus atau duduk

3. Jisim tulang semakin rendah

4.badan semakin membongkok


Sebab-Sebab Osteoporosis

1. Merokok

2.badan Kekurangan kalsium

3. Kandungan vitamin D semakin rendah

Langkah Pencegahan

1. Jalani kehidupan yang sihat,selalu bersenam

2. Mengambil makanan yang seimbang

3. Berhenti minuman beralkohol

4. Elakkan merokok

5. Mengambil kalsium yang lengkap dengan vitamin D secukupnya setiap hari


Cara Mudah Mencegah Dan atasi masalah Osteoporosis

Ostematrix

Di dalam tubuh badan kita, kalsium disimpan di dalam tulang. Bermula dari umur 20 tahun dan ke atas badan kita tidak lagi menyimpan kalsium.
Tetapi badan hanya menyerap kalsium untuk kegunaan harian. Sumber kalsium harian tu sepatutnya didapati dari makanan.
Jadi, jika kita tidak mengambil kalsium secukupnya, badan terpaksa menyerap kalsium dari tulang. Ini boleh menyebabkan ketumpatan tulang berkurangan. Juga kenali sebagai osteoperosis..
*Telah diuji secara klinikal
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix® menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, diukur dalam tempoh 12-jam. Kalsium perlu diserap terlebih dahulu supaya badan boleh menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.


 AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3461d99a30c72933c66cac4f1c02bd14


HUBUNGI KAMI SEKARANG!!!!!!

WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar
FACEBOOK : Liley Wane
PAGES : Ikhtiar UNTUK SIHAT
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...