4 Tips Mudah Berniaga Melalui Online

Sebut hal berkaitan dengan perniagaan semua orang ingat orang kaya sahaja boleh berniaga, orang kaya sahaja boleh mengeluarkan modal yang banyak untuk berniaga. Kaya adalah pakej, tetapi untuk maju dalam perniagaan, orang yang tidak kaya pun boleh berniagaa sehingga boleh menjadi kaya. Dalam hal ini, ilmu berkaitan perniagaan amat penting dan cara untuk memilih perniagaan yang betul-betul bagus untuk di usahakan. Kali ini kita bercerita berkaitan dengan 4 Tips mudah berniaga melalui online dengan modal yang kecil. Bagi mereka yang baru berjinak-jinak berniagaan, ikuti cara mudah ini agar matlamat anda untuk Berjaya menjadi kenyataan.


Perniagaan online menjadi pilihan terbaik pada masa kini untuk semua golongan kerana ianya mempunyai pasaran yang luas dan global. Kecanggihan teknologi sekarang ini perlu dimanfaatkan oleh kita untuk mengubah kehidupan yang jauh lebih baik. Terdapat 4 Cara mudah untuk berniaga melalui online agar matlamat anda Berjaya, cara tersebut adalah seperti berikut.

4 CARA MUDAH BERNIAGA ONLINE

1. NIAT

Semua benda yang kita hendak lakukan memerlukan niat yang betul. Jika niat kita untuk mengubah kehidupan yang lebih baik, insyallah dengan usaha yang berterusan anda akan Berjaya mencapainya. 


2. PRODUK

Setelah mempunyai niat yang baik untuk menjalankan perniagaan, tips kedua adalah kena ada produk yang hendak diniagakan atau untuk dijual. Pemilihan produk perlulah yang terbaik dan yang penting ianya selamat untuk pengguna bukannya memikirkan keuntungan sahaja. Setiap yang kita jual, kita kena ada rasa tanggungjawab terhadap pelanggan, salah satu tanggungjawab tersebut adalah menjual produk yang berkualiti dan selamat serta berkesan. 

Sebagai contoh produk Shaklee, Syarikat Shaklee merupakan syarikat yang mengeluarkan produk kesihatan yang berkualiti dan selamat untuk penggunanya. Oleh sebab itu, ramai agen dan SID Berjaya menjana pendapatan yang lumayan dengan hanya secara part time dengan modal yang kecil iaitu yuran keahlian sebanyak RM80SM dan RM90SS untuk seumur hidup. Keistimewaan Shaklee antaranya adalah seperti berikut.

2.1 SELAMAT UNTUK PENGGUNA

Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang digunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee, dan menegaskan bahawa standard shaklee tiada tandingan. 

Bahan-bahan untuk produk Shaklee dipilih secara teliti untuk memenuhi standard prestasi dan penyaringan yang tinggi. Malah, standard ketulenan kami adalah antara yang paling ketat dalam industri nutrisi dan pemakanan berkhasiat untuk memberi jaminan bahawa semua produk kami adalah selamat.

2.2 TERBUKTI DENGAN UJIAN MAKMAL

Para saintis Shaklee sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.

Produk Shaklee disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.

2.3 BERKESAN

Kajian Supplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik, berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tiada multivitamin sama sekali.

3. PLATFORM

Tips yang ketiga setelah memilih produk yang terbaik adalah menggunakan platform. Kecanggihan teknologi kini perlu dimanfaatkan oleh semua perniaga online, terdapat banyak platform yang boleh digunakan antaranya adalah facebook, instagram, blog dan banyak lagi medium yang boleh digunakan untuk menjual produk. Namun, walaupun banyak medium yang boleh digunakan, anda perlu focus kepada medium yang anda selesa dan target yang ramai agar anda berniaga tidak syok sendiri. 


4. PEMASARAN

Teknik pemasaran amat penting jika membuat perniagaan secara online kerana medium yang kita gunakan mempunyai teknik pemasaran yang berbeza. Instagram lain, facebook lain, melalui blog pon lain. Oleh itu adalah amat penting untuk anda memiliki mentor yang betul-betul focus kepada anda untuk mengajar teknik pemasaran yang betul dan berkesan.

KESIMPULAN

Conclusinya anda hendaklah berani untuk memulakan perniagaan online ini, perniagaan online merupakan perniagaan yang sangat bagus. Pemilihan produk untuk dijual juga amat penting agar anda bertahan lama dalam perniagaan ini. Pilih syarikat yang betul-betul kukuh dan pengeluar yang berkualiti tinggi serta yang penting produk yang sentiasa mendapat permintaan. 

Dalam banyak-banyak produk yang saya menjual selama ini, Shaklee merupakan produk yang paling bagus dan betul-betul selamat untuk pengguna. Saya pernah menjual produk skin care, tetapi ianya memberi kesan buruk kepada muka saya sendiri. Sejauh mana produk ini boleh bertahan jika kualitinya sedemikian rupa. Setelah mencuba produk Shaklee, Alhamdulillah ianya memberi nafas baru kepada saya untuk kekal menjadikan bidang perniagaan ini lubuk pendapatan saya.

JANGAN ADA TAPI-TAPI LAGI, KEPADA MEREKA YANG DILUAR SANA MASIH MENCARI LAGI PERNIAGAAN ONLINE YANG MUDAH DAN SELAMAT. JOM JOIN SAYA UNTUK MENDAPATKAN ILMU DAN TEKNIK-TEKNIK MENJANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE. 

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MENGETAHUI LEBIH LAGI BERKAITAN PELUANG MENJANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE INI, ANDA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA SECEPAT MUNGKIN. “BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...