Cara Mudah Mengatasi Penuaan Wajah

Tua sebelum usia merupakan satu ayat yang membuatkan ramai wanita di luar sana sentiada mencari alternative untuk kekal dan elak penuaan dan kelihatan tua. Tidak dinafikan wajah merupakan anggota penting untuk memastikan motivasi untuk berhadapan dengan orang ramai dengan yakin. Namun jika mengalami masalah penuaan yang cepat akan memberi kesan buruk kepada motivasi diri serta kesihatan. Terdapat lambakan jenama yang menawarkan produk anti-penuaan untuk wanita diluar sana tampil bergaya. Namun sejauh mana keberkesanan dan selamat produk tersebut kepada diri kita? Pemilihan yang tepat amat penting untuk memastikan tiada kesan sampingan terutama kepada kesihatan untuk jangka masa panjang. Penuaan dapat diatasi apabila sel-sel badan kita dalam keadaan baik dan sihat. Oleh itu, jom sama-sama kita ikuti cara mudah untuk mengatasi masalah penuaan sebelum usia ini.


Penuaan adalah merujuk kepada sel-sel tubuh badan kita yang semakin berusia dan seiring dengan pertambahan usia. Peningkatan usia akan menyebabkan keutuhan sel mulai rosak dan lama-kelamaan ianya akan mati. Semakin banyak sel-sel badan mati maka lebih cepat penuaan muncul dan juga akan menyebabkan banyak penyakit yang muncul. Oleh sebab itu amat penting untuk menjaga sel-sel badan agar kekal sihat dan baik untuk membolehkan penghasilan kolagen bagi mengekalkan wajah yang sihat dan mengelak daripada penuaan. Kesan penuaan biasanya akan kelihatan pada wajah dan tubuh badan. Terdapat dua faktor utama yang berlaku dalam proses penuaan dan ianya cepat berlaku, faktor tersebut adalah seperti berikut.

FAKTOR PENUAAN

1. PROSES SEMULA JADI DALAM BADAN

Proses semula jadi dalam badan berlaku kerana terdapat sel-sel yang rosak dan mati.

2. KESAN PERSEKITARAN

Faktor persekitaran yang membuatkan proses penuaan berlaku adalah selalu terdedah dengan cahaya matahari. Sinaran matahari membuatkan kesan penuaan kulit pramatang dan seterusnya merosakkan sel-sel kulit. Kesan penuan dilihat apabila terdapat garis-garis halus atau kedutan pada kulit. Selain itu, kulit kelihatan kendur, kasar dan kusam seterusnya membuatkan pigmentasi iaitu tona kulit tidak sekata. Selalu terdedah kepada asap dan bahan-bahan kimia juga boleh membuatkan proses penuaan cepat berlaku.

Selain faktor di atas, terdapat punca-punca lain yang membuatkan proses penuaan berlaku dan boleh menjejaskan rutin harian kita. Para saintis telan merumuskan terdapat empat punca lain yang utama penuaan yang berlaku pada tahap sel.

PUNCA-PUNCA PENUAAN LAIN

1. KEROSAKAN DNA

Radikal bebas yang menyerang sel-sel badan kita membuatkan kerosakan pada peringkat DNA. Selain radikal bebas, pembiakan sel secara abnormal juga membuatkan DNA rosak dan membuatkan penuaan cepat berlaku.


2. PENGAWALAN GENETIK

Fungsi pengawalan genetic adalah untuk kawal keseimbangan dinamik antara kerosakan dan pembaikan sel. Kerosakkan sel semakin tinggi apabila usia meningkat kerana pertahanan semula jadi badan semakin rendah.


3. PENURUNAN KECEKAPAN SEL MITOCHONDRIA

Mitochondria merupakan pusat menjana tenaga di dalam sel. Dalam hal ini, semakin menurun kecekapan mitochondria semakin sel tidak dapat berfungsi dengan baik dan seterusnya tidak dapat membentuk tisu dan organ dengan baik. Keadaan ini boleh mempengaruhi proses penuaan.


4. PENIMBUNAN PROTEIN AGE

Penimbunan protein Advanced Glycation End Product (AGE) akan menyebabkan kerosakan tahap selular yang boleh menganggu keutuhan sel.

Faktor dan punca terjadinya kerosakan sel tersebut membuatkan proses penuaan terjadi. Masalah penuaan ini dapat di atasi dan dicegah dengan menggunakan bahan semula jadi yang selamat dan yang telah diuji secara klinikal oleh saintis. Tumbuhan yang mengandungi agen antioksidan semula jadi bertindak untuk mengekang kerosakkan sel tumbuhan yang disebabkan oleh radikal bebas. Agen tersebut adalah polifenol dan resveratrol. 

CARA MUDAH MENGATASI PENUAAN WAJAH 

Gabungan tumbuhan semula jadi yang kaya dengan polifenol dan resveratrol iaitu anggur muscadine, polygonum cuspidatum, European Elderberry dan Purple Carrot boleh membantu melambatkan proses penuaan dan membantu mengekalkan kesihatan yang baik dan sihat. Kajian makmal menunjukkan gabungan polifenol 4 bahan utama dalam vivix Shaklee memberi kesan berikut.

1. Membantu melindungi dan membaiki sel sehingga peringkat DNA seterusnya membuatkan sel sihat dan penuaan dapat dicegah.

2. Mengaktifkan kawalan genetic yang boleh melambatkan proses penuaan.

3. Gabungan ini juga membantu tingkatkan kecekapan mitochondria iaitu penjana tenaga dalam sel untuk menggalakkan pembentukkan sel baru yang sihat.

4. Mengoptimumkan pretasi sel dan membantu melambatkan pembentukan protein AGE.

Secara kesimpulannya, semakin sihat sel-sel dalam badan kita, semakin lambat proses penuaan berlaku dan membuatkan kita sentiasa kelihatan muda dan sihat. Oleh sebab itu, dengan mengamalkan vivix satu sudu setiap hari membantu memelihara sel kita sehingga peringkat DNA. Sel sihat, badan sihat,tiada penuaan dan nikmati kehidupan yang bebas penyakit.SKIN CARE TERBARU SHAKLEE YANG DIBUKTIKAN DENGAN SAINS. BEBAS 2500 KANDUNGAN BAHAN KIMIA. SELAMAT DIGUNAKAN UNTUK MEREMAJAKAN KULIT MUKA. YANG PENTING YOUTH LULUS UJIAN KLINIKAL.
klik link testimoni Youth Untuk Melihat Hasilnya

AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Id Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL

KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


Anda Juga Berminat :You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...