Cara Semula Jadi Mengatasi Masalah Vitiligo Atau Sopak

Mereka yang menghadapi masalah jerawat dan jeragat memang akan membuatkan motivasi diri jatuh merundum terutama apabila berhadapan dengan orang ramai. Sama perasaan bagi mereka yang hadapi masalah vitiligo ini, nama biasa kita panggil penyakit ini adalah sopak. Golongan yang hadapi masalah ini memang akan berasa malu dan segan untuk berhadapan dengan orang ramai. Mereka berasa amat tersisih dan terasing dengan masalah yang mereka hadapi ini. Namun kini, terdapat cara selamat untuk anda yang hadapi masalah sopak ini dan tampil dengan penuh keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Ikuti tips dan langkah mengatasi masalah vitiligo ini.


Jika terdapat tompokan warna yang tidak sekata pada tubuh badan kita terutama berwarna putih itu merupakan penyakit sopak atau vitiligo. Ianya merupakan penyakit autoimun iaitu sistem penyakit itu akan menyerang sel-sel melanosit. Melanosit merupakan sel-sel yang menghasilkan pigmen pada kulit kita. Punca terjadinya vitiligo ini masih dalam kajian dan tidak spesifik lagi, namun ada pendapat yang menyatakan punca terjadinya sopak ini adalah seperti senarai berikut.


PUNCA-PUNCA VITILIGO ATAU SOPAK

1. Gangguan pada auto imun di mana sistem imun pesakit menjadi lebih aktif dan memusnahkan sel-sel melanosit kulit.

2. Menghadapi tekanan yang terlampau

3. Terdedah kepada bahan kimia yang merbahaya contohnya penggunaan skin care yang mengandungi bahan kimia yang boleh merosakkan sel kulit.

4. Kulit terdedah dengan sinaran matahari buat jangka masa yang panjang

5. Keturunan 

6. Terkena tumbuhan yang boleh merosakkan struktur kulit kita

7. Serangan virus yang membuatkan sistem imun menjadi tidak stabil


BAHAN SEMULA JADI YANG BOLEH MENGATASI MASALAH VITILIGO

1. VIVIX

Vivix Shaklee merupakan sejenis minuman campuran dari sumber botani. Vivix mengandungi campuran unik dari tumbuhan Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Vivix kaya dengan antioksidan dan resveratrol. Resveratrol adalah bahan yang membantu mengaktifkan SIRT1 yang berkait rapat dengan pigmentasi kulit. Vivix ini adalah revolusi rawatan di peringkat sel. Ia merawat dengan memulihkan sel-sel melanosit yang menghasilkan pigmen melanosom yang memberi warna asal kulit kita. Vivix sangat istimewa dengan manfaat yang tiada tandingan dengan produk lain. Anda telah memilih produk yang paling selamat.

2. ESP 

Energizing Soy Protein, Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, detoks bahan buangan sel dan lain-lain. ESP membekalkan protein secukupnya yang penting untuk pembentukan sel-sel baru. Selain itu soya itu sendiri bersifat mencegah pigmentasi, masalah utama yang dihadapi pesakit sopak.

3. NUTRIFERON

Dalam kes Vitiligo, sistem imun tubuh telah bertindak luar kawal dengan menyerang sel-sel melanosit tubuh pesakit itu sendiri. Kulit kita sendiri sebenarnya adalah mekanisma utama dalam pertahanan tubuh. Nutriferon bertindak dengan meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan sekaligus bertindak memantapkan kembali sistem imun tubuh kita. Nutriferon adalah satu formula ekslusif yang telan dipatenkan oleh Shaklee dan hanya boleh didapati melalui pengedar Shaklee yang sah macam saya J

4. SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

Mengandungi antioksidant yang tinggi sangat membantu dalam penghasilan kolagen iaitu komponen protein utama dalam kulit. Pesakit vitiligo adalah sensitif kepada cahaya (UV). Vitamin C berupaya menghalang dan merawat kerosakan yang disebabkan oleh UV. Special vitamin Shaklee berbanding vitamin c dipasaran ialah sustained released. Satu-satunya vitamin C yang menpunyai kajian tentang sustained released. Dengan memilih vitamin c ini, maka anda telah membuat pilihan yang paling tepat.

5. B COMPLEKS

Mengandungi b complex yang lengkap dan penting dalam pembentukan sel-sel darah. Bekalan sel darah yang mencukupi membantu penyembuhan kawasan kulit yang terjejas. B Complex itu sendiri membantu dalam mencegah pigmentasi kulit. Ini dapat mencegah pigmentasi pada kulit pesakit sopak daripada terus merebak.


AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK
WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Id Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam


POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL
KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


Anda Juga Berminat :

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...