Cara Mengatasi Keletihan Anak-anak Di Sekolah

Sarapan amat penting untuk memulakan aktiviti harian, bukan sahaja kita yang dewasa, anak-anak juga memerlukan sarapan pagi untuk mereka menempuhi aktiviti harian di Sekolah. Apa yang membuatkan ibu bapa pening dan risau adalah, keengganan anak-anak untuk mengambil sarapan pagi. Harus diingatkan, makanan amat penting untuk tenaga mereka dan makanan yang disediakan perlulah yang berkhasiat dan lengkap dengan nutrisi untuk fungsi badan mereka. Keliatan anak-anak untuk mengambil sarapan pagi boleh membuatkan mereka keletihan di sekolah dan sesudah habis waktu sekolah. Masalah keletihan ini boleh diatasi jika ibu bapa mempunyai insiatif yang kreatif untuk menarik perhatian anak-anak. Terdapat beberapa cara mudah untuk mengatasi masalah keletihan anak-anak di sekolah. Cara tersebut adalah seperti berikut


Seringkali kita mendengar karbohidrat bagus untuk memberi tenaga kepada badan, tetapi bukan hanya karbohidrat sahaja diperlukan oleh badan kita dan anak-anak. Terdapat beberapa zat-zat makanan yang lain dan sememangnya diperlukan oleh badan untuk menlancarkan fungsi badan. Zat-zat makanan tersebut termasuklah, kalsium, protein, vitamin B6, vitamin A, vitamin C, zinc dan zat besi. Terdapat banyak jenis makanan yang boleh memberi zat-zat tersebut antaranya adalah susu, buah-buahan, sayur-sayuran dan lain-lain lagi. 

Terdapat 3 jenis makanan tambahan yang boleh membantu anak-anak anda mendapatkan nutrisi secukupnya setiap hari. Bagi ibu bapa yang kerjaya 3 jenis ini sangat membantu, yang penting ianya lengkap dengan zat-zat makanan yang diperlukan oleh badan kita dan anak-anak. 3 jenis makanan tambahan tersebut adalah seperti berikut.

3 LANGKAH MUDAH UNTUK BEKALKAN TENAGA UNTUK ANAK-ANAK KITA

1. BANCUH MEAL SHAKE

Serlahkan potensi anak-anak kita, apapun anak-anak kita lakukan, yakinlah bahawa Shaklee menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh untuk anak-anak kita membesar dengan sihat. Meal Shakes Makanan Lazat Di Mana-Mana Sahaja Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanakkanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja. 

Saranan penggunaan: Untuk minuman yang berkrim, rendah lemak dan berkhasiat, campurkan 1⁄4 cawan (34 g) serbuk dengan 1 cawan (237 ml) air sejuk atau susu rendah lemak. Untuk minuman yang lebih pekat dan berbuih, campur 1⁄3 cawan (45 g) serbuk dengan 1 cawan (237 ml) susu penuh dan beberapa ketul kiub ais di dalam pengisar.

Keistimewaan Shaklee adalah menggunakan sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein. Kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

2. AMALKAN VITA LEA

Vita-Lea® for Children Multivitamin Kanak-kanak yang Enak untuk anak-anak kita yang sedang membesar, mereka memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum mereka tetapi kebanyakan kanak-kanak sangat memilih makanan. Usah risau, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi anak-anak kita.

KeISTIMEWAAN Shaklee Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif. Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat. Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi. Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

3. BEKALKAN OMEGA GUARD

Meningkatkan Prestasi Mental Pengambilan Omega-3 menunjukkan Mempunyai kesan positif terhadap pemikiran,memori, dan tumpuan pemerhatian, Menyokong pembelajaran yang optimum dan kemampuan membaca, Meningkatkan penghantaran isyarat antara saraf otak dan untuk fungsi memori yang optimum.

Keistimewaan Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut

Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.JOM BEKALKAN ANAK-ANAK DENGAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI DAN DIJAMIN SELAMAT SERTA BERKESAN UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANAK-ANAK MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"

HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Id Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL

KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


Anda Juga Berminat :


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...