Cara Mengatasi PCOS Elak Pembedahan

Banyak penyakit yang melibatkan wanita pada masa kini, dan amat penting wanita menjaga kesihatan agar lebih sihat. Sebahagian wanita yang diuji dengan penyakit merbahaya contohnya kanser, mereka akan mempunyai motivasi yang rendah, oleh itu sokongan dari semua ahli keluarga amat penting. Jika ingin diceritakan penyakit yang melibatkan wanita memang akan panjang dari utara hingga selatan. Oleh itu, entry kali ini kita berkongsi maklumat dan tips-tips mudah untuk masalah PCOS. Bagi mereka yang hadapi masalah ini ikuti cara mengatasi masalah PCOS elak pembedahan.


PCOS atau nama penuhnya adalah Polycystic ovary syndrome, PCOS berlaku apabila sistem hormon menjadi tidak stabil, membuatkan ovulasi menjadi jarang atau tidak tetap, dan menyebabkan perubahan-perubahan lain dalam badan. PCOS ini berlaku juga apabila terdapat penolakan hormone insulin iaitu insulin lebih untuk mengawal paras gula dalam darah. Ekoran daripada tambahan insulin ini ianya akan menyebabkan ketidakseimbangan pada hormone yang selama ini mengawal kitaran haid wanita.

Selain itu juga, PCOS berlaku kerana terlalu banyak hormone luteinising(LH) berbanding penghasilan hormone perangsang folikel(FSH). Keadaan ini membuatkan hormone lelaki testosterone terhasil lebih banyak daripada hormone wanita iaitu estrogen. Hormone lelaki yang banyak membuatkan proses ovulasi terhalang. Keadaan ini membuatkan wanita kekurangan hormone progestron. Terdapat beberapa tanda yang menunjukkan berlakunya PCOS ini, antaranya adalah seperti berikut.

TANDA-TANDA PCOS

1. Darah keluar terlalu banyak atau terlalu sedikit ketika datang haid.

2. Kitaran haid tidak teratur.

3. Ketidaksuburan

4. Tumbuh bulu lebat pada muka,dada dan kawasan yang biasa kalangan lelaki yang tumbuh.

5. Tidak selesa pada Bahagian perut.

6. Jerawat

7. Menghadapi masalah berat badan yang berlebihan

Kebiasaannya wanita yang alami masalah PCOS ini akan merasai ketidakselesaan pada Bahagian perut dan akan membuatkan rasa sakit. Bagi mereka yang alami kesakitan ini, ikuti tips untuk melegakan kesakitan pada perut.

1. Isikan air panas dalam botol dan tuam pada perut, sebelum tuam sila lapik dengan kain atau tuala nipis.

2. Pakai pakaian yang longgar 

3. Berendam menggunakan air suam

Bagi mereka yang alami masalah ini, pemakanan yang seimbang amat penting dan berat badan yang stabil boleh mencegah masalah ini berlaku. Namun, bagi mereka yang sedang alami masalah ini, beberapa jenis makanan tambahan yang membantu mengatasi masalah tersebut. 

TIPS ATASI PCOS ELAK PEMBEDAHAN

VIVIX

Kandungan Vivix yang sangat tinggi antioksida membantu memperbaiki sel-sel badan yang telah rosak dan tidak mampu berfungsi sepenuhnya. Dan paling penting, Vivix membantu untuk buang kandungan toksin yang sangat-sangat tinggi di dalam organ hati, ginjal dan juga buah pinggang. Vivix bertindak untuk cuci ataupun sebagai agen detoks keseluruhan badan termasuk saluran darah kita. Vivix juga bertindak untuk meningkatkan tenaga kepada sel-sel badan yang telah lemah. Dalam hal ini, vivix sangat membantu mengatasi masalah PCOS dan ianya memelihara kesihatan sel di ovary. Amalkan vivix ianya memberi banyak manfaat kepada kesihatan anda.

GLA COMPLEX

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin, ianya bahan berkesan merupakan hormon yang membantu badan mengawal atur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Dengan mengamalkan GLA ini ianya membantu menstabilkan hormone dan meningkatkan kesuburan seterusnya mengatasi masalah PCOS.

Tiada alasan untuk lebih sihat jika kita ada pilihan yang bagus. Pemilihan makanan tambahan yang berkualiti amat penting kerana badan memerlukan nutrisi secukupnya untuk memastikan fungsi badan lebih baik. shaklee merupakan pengeluar makanan tambahan yang dijamin berkesan dan selamat untuk jangka masa yang panjang. Untuk mengatasi masalah PCOS anda ini, shaklee amat sesuai diamalkan. Jika anda berminat, boleh menghubungi saya segera.

AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK
"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Id Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL

KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


Anda Juga Berminat :


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...