Tips Menjadi Surirumah Tangga Bergaji Penuh

Semua orang berpeluang untuk menjana pendapat sampingan untuk memenuhi kelengkapan harian. Bagi mereka yang menjadi surirumah tangga peluang untuk memiliki apa yang diinginkan amat terbatas. Keadaan ini membuatkan surirumah tangga dalam keadaan tertekan, namun ianya merujuk kepada surirumah tangga yang dulu-dulu. Sekarang zaman sudah berubah, surirumah tangga mempunyai pendapatan yang lebih lumayan. Ikuti tips menjadi surirumah tangga bergaji penuh.


Terdapat banyak jenis pekerjaan yang dilakukan oleh surirumah tangga untuk menampung perbelanjaan keluarga, sebagai contohnya adalah buat kuih, jual nasi lemak dan palin gmoden adalah perniagaan online. Surirumah tangga yang menjalankan perniagaan online ini mempunyai masalah pengurusan masa dan tidak melakukannya dengan teknik yang betul. 

TIPS MENJADI SURIRUMAH TANGGA BERGAJI PENUH

1. SUSUN ATUR RUANG KERJA

Sebagai surirumah tangga yang bekerjaya, kita memerlukan ruang kerja yang harmoni dan lengkap. Apa yang dimaksudkan ruang kerja? Ianya merujuk kepada satu ruang contohnya dalam bilik untuk menyimpan dokumen, stok (kalo ada stok), laptop dan kelengkapan sebagai perniaga online. Yang penting pastikan internet anda kuat dan tiada halangan dengan ruang. Ini membuatkan kita lebih selesa dan lebih focus.

2. PERANCANGAN 

Setiap bulan pastikan buat perancangan untuk jangka masa pendek untuk membolehkan kita konsisten. Untuk perancangan jangka masa panjang perlu disiapkan awal-awal lagi. Tampal pada dinding di ruang kerja kita. 

3. PENGURUSAN MASA

Masa amat penting untuk menguruskan hal-hal yang banyak setiap hari. Sebagai surirumah tangga mungkin masa lebih kepada menguruskan anak-anak pada waktu pagi dan tengah hari serta petang. Maka sila rancang dan setkan masa untuk aktiviti harian anda, untuk lagi mudah senaraikan kesemua aktiviti harian bermula dengan bangun tidur sehingga malam waktu tidur. Jika sudah tahu masa kita, jadi ianya senang untuk kita menguruskan perniagaan online ini. 

4. ONE STEP FORWARD

Menjadi seorang isteri, seorang ibu, seorang pekerja merupakan tugas yang sangat mencabar. Untuk lebih efisyen, kita perlukan masa tambahan kepada kerja-kerja yang biasa kita buat. Sebagai contoh biasa kita basuh baju pukul 8 pagi, untuk one step forward ini kita basuh baju awal contohnya 6 pagi. Dengan cara ini kita ada masa tambahan untuk melakukan perkara lain. Oleh sebab, kita tidak terikat dengan waktu pejabat, maka ianya sangat sesuai dan mudah diuruskan. 

5. FOKUS

Untuk lebih Berjaya sebagai surirumah tangga yang bergaji, focus amat penting dan ianya menentukan sama ada kita Berjaya atau tidak menguruskan masa atau keluarga. Bagi menguruskan perniagaan online, peruntukkan masa yang secukupnya dan focus betul-betul dengan apa yang ingin dilakukan. Contohnya masa untuk sharing, masa untuk update blog, masa untuk consult pelanggan, masa untuk follow up pelanggan dan banyak lagi. Yang penting kena focus mesti menjadi perancangan kita.


6. LAKUKAN YANG KEUTAMAAN

Utamakan mana yang perlu diberi keutamaan, jangan terlalu leka dengan perniagaan online sehingga anak kebuluran, suami makan luar dan lain-lain lagi. Awas semua, jangan abaikan tanggungjawab dan jangan biarkan rumah tangga bermasalah.

7. TAKE A BREAK, JOM STAYCATION

The best part dalam bisnes ini adalah cari masa untuk pergi bercuti dengan keluarga. Kepenatan menguruskan banyak benda membuatkan tekanan, oleh itu jadi lah usahawan yang bijak. Luangkan masa untuk diri sendiri, jangan ingat kalau bercuti bisnes lingkup, dengan pergi bercuti kita lebih banyak idea untuk uruskan perniagaan kita. Terutama bisnes Shaklee memang kalau pergi bercuti still ada yang whatsapp untuk beli vitamin. Sebab itu untuk menjalan bisnes Shaklee ini, boleh dilakukan di mana-mana sahaja.

8. JAGA KESIHATAN

Seharian melaksanakan tugasan ianya pasti memberi kepenatan dan kepada badan dan juga otak. Oleh itu, surirumah tangga yang bergaji perlu menjaga kesihatan dengan jaga pemakanan, makan makanan yang berkhasiat. Untuk memudahkan, amalkan vitamin Shaklee memang mudah dan selamat dan lengkap dengan nutrisi.

Bukan mudah untuk menjadi surirumah bergaji, tetapi kenapa ramai yang Berjaya dan memiliki kehidupan yang lebih baik? Ini kerana mereka Berjaya dan komited untuk berubah dan yang pasti mereka telah memilih peluang bisnes yang baik. 

Buat masa ini, peluang bisnes yang paling baik untuk mereka yang menjadi surirumah tangga adalah Shaklee. Peluang menjana pendapatan bagi surirumah tangga yang ditawarkan oleh Shaklee amat mudah dan senang. Amat rugi jika anda semua tidak bertindak sekarang. 

JANGAN TUNGGU SAMPAI ESOK!!!

JOM SERTAI KAMI DALAM KOMUNITI SHAKLEE YANG SANGAT BAGUS!!!


Untuk memudahkan anda mengikuti secara langsung dengan bisnes ini, anda boleh terus menghubungi saya. Saya mempunyai kumpulan jualan yang mantap dan anda tidak akan menyesal.


“BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...