Tips Tingkatkan Tenaga Bagi Mereka Yang Bekerjaya

Keletihan sering dialami oleh kita yang melakukan aktiviti harian, tidak dinafikan rutin harian yang padat membuatkan badan menjadi semakin lemah serta tidak bertenaga dan ini boleh menjejaskan kesihatan. Tidak ramai kalangan kita mengamalkan gaya hidup sihat kerana terlalu sibuk dengan kerja harian. Kesedaran terhadap gaya hidup sihat ini perlu dipergiatkan lagi agar kita dapat menikmati kehidupan akan datang dengan lebih baik. Keadaan badan yang letih ini boleh di atasi jika badan dilengkapi dengan nutrisi secukupnya. Ikuti cara pantas untuk tingkatkan tenaga seterusnya mengatasi masalah keletihan.


Selain daripada menjaga pemakanan, rehat secukupnya amat penting untuk memastikan badan dalam tidak keletihan. Luangkan masa untuk rehat yang berkualiti dan tidur yang berkualiti. Selain itu juga, pengambilan makanan tambahan adalah menjadi satu keperluan pada masa kini untuk menyalurkan nutrisi secukupnya kepada badan. Makanan tambahan menjadi keperluan adalah kerana, pola pemakanan kita seharian tidak menentu dan badan tidak mendapat nutrisi secukupnya untuk fungsi badan yang baik. Oleh itu, amat penting untuk mengambil makanan tambahan yang selamat dan dijamin berkesan, dalam kes ini terdapat beberapa jenis makanan tambahan yang amat sesuai untuk diamalkan oleh mereka yang sibuk bekerja. Di antara makanan tambahan tersebut adalah seperti berikut.

1. AMALKAN COQ-TROL PLUS 

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. Bagi mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolesterol, memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%. Dengan mengamalkan CoQ-Trol Plus kita semua akan mendapat manfaat seperti ini.


1.1 TENAGA YANG BERKEKALAN

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu:

 • Meningkatkan kekuatan otot.
 • Mempercepatkan pemulihan luka.


1.2 PEREDARAN DARAH YANG SIHAT

CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:

 •  Menguatkan otot-otot jantung.
 • Menyokong fungsi jantung yang sihat.
 • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.

1.3 SISTEM REPRODUKSI YANG SIHAT

Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu:

 • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
 • Meningkatkan pergerakan sperma.
 • Meningkatkan kualiti ovum.

1.4 KULIT YANG BERSERI

CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu:

 • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
 • Meningkatkan tekstur kulit.

1.5 MENINGKATKAN FUNGSI KOGNITIF

Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid,9 salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:

 • Menjana fungsi otak yang sihat.
 • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.

CoQ-Trol Plus ini membantu kita semua lebih bertenaga dan sihat. Keperluan makanan tambahan ini amat penting untuk menjaga sel-sel dalam badan kita yang sentiasa merosot ekoran daripada pelbagai jenis pencemaran dan radikal bebas. Jika kita dalam keadaan tekanan juga memberi kesan kepada sel badan kita untuk tidak aktif dan boleh menjadi lemah. 

Dengan mengamalkan makanan tambahan ini ianya boleh meningkatkan tahap tenaga agar lebih baik, kita juga akan mempunyai lebih ketajaman mental, berasa lebih bertenaga dan dapat melakukan lebih banyak perkara dalam satu hari.

Bagi mereka yang sibuk bekerja dan sesiapa sahaja, lebih senang dan mudah untuk anda mengambil supplement CoQ-Trol Plus by Shaklee

ORANG LAIN BOLEH SIHAT DAN BERTENAGA KENAPA KITA TIDAK BOLEH KAN? JOM AMALKAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG SEMULA JADI UNTUK MEMBANTU FUNGSI BADAN MENDAPATKAN NUTRISI SECUKUPNYA DAN MEMBOLEHKAN ANDA MENIKMATI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BAIK
"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Id Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA DENGAN KADAR YANG SPECIAL

KENAPA VITAMIN SHAKLEE?


Anda Juga Berminat :

Rujukan
1. Alexandra F., Simone O., Petra N., Thomas M., Matthias L., Gerald R., Frank D., Coenzyme Q Status as a Determinant of Muscular Strength in Two Independent Cohorts, https://doi.org/10.1371/journal.pone.0167124

2. Bang S.C.,Ho S.S.,Hee R.K., Tae W. P.,Tae D.K.,Bong J.C.,Chang J.K.,Sang S.S., Effect of coenzyme Q10 on cutaneous healing in skin-incised mice, Archives of Pharmacal Research June 2009, Volume 32, Issue 6, pp 907–913

3. Folkers-K. Langsjoen-P. Langsjoen-P-H. Therapy with coenzyme Q10 of patients in heart failure who are eligible or ineligible for a transplant. Biochem- Biophys-Res-Commun. 1992 Jan 15. 182(1). P 247-53.

4. Serebruan VI, Ordonez JV, Herzong WR, Rohde M, Mortensen SA, FOlkers K, Gurbel PA. Dietary coenzyme q10 supplementation alters platelet size and inhibits human vironectin (CD51/CD61) receptor expression. J Cardiovasc Pharmacol. 1997; 29(1):16-22.

5. Peter H. Langsjoen, M.D., F.A.c.c. The clinical use of HMG CoA-reductase inhibitors (statins) and the associated depletion of the essential co-factor coenzyme Qlo; a review of pertinent human and animal data.

6. Sedigheh A., Reihane B., Akram G., Azadeh N., Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review Int J Reprod Biomed (Yazd). 2016 Dec; 14(12): 729–736.

7. Safarinejad M.R., Safarinejad S., Shafiei N., Safarinejad S., Effects of the reduced form of coenzyme Q 10 (ubiquinol) on semen parameters in men with idiopathic infertility: a double-blind, placebo controlled, randomized study. J Urol. 2012;188:526–531.

8. Knott, A., Achterberg, V., Smuda, C., Mielke, H., Sperling, G., et al. (2015) Topical treatment with coenzyme Q10-containing formulas improves skin’s Q10 level and provides antioxidative effects. BioFactors 41, 383–390.

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...