Cara Penjagaan Kulit Muka Yang Berumur 20-an

Umur memainkan peranan penting dalam perubahan struktur kulit muka. Bagi mereka yang berumur muda memang kelihatan lebih sihat dan berseri. Masalah muka akan mula timbul apabila usia semakin meningkat dan ianya perlu penjagaan yang rapi untuk memastikan kulit muka kekal sihat dan berseri. Cara penjagaan kulit muka yang berumur 20-an adalah seperti berikut.


Seperti yang ramai tahu, pada umur 20-an tidak mengalami masalah kulit muka yang serius. Tetapi tidak semua memiliki wajah kulit muka yang sihat pada umur ini. Ini kerana selepas wanita datang haid, hormone berubah dan akan memberi kesan kepada kulit muka. Oleh sebab itu, amat penting untuk mereka yang berumur 20-an menjaga muka dengan baik. Terdapat beberapa masalah yang biasa akan timbul pada wajah pada umur 20-an ini. Masalah tersebut adalah seperti berikut.

MASALAH MUKA PADA UMUR 20-AN

1. Berminyak Dan Liang Roma Tersumbat

Pada umur ini, wanita sangat aktif dan kurang penjagaan makanan. Amalan ini akan membuatkan kulit muka akan berminyak dan liang roma akan tersumbat. Ianya tersumbat disebabkan oleh salah satunya adalah mereka yang suka make up dan tidak di cuci dengan bersih.


2. Cenderung Kepada Masalah Jerawat 

Pada umur 20-an, masalah muka yang biasa dialami adalah jerawat. Untuk mereka yang kurang menitikberatkan kebersihan muka, jerawat akan mula muncul dan boleh mninggalkan parut. Seperti yang ramai tahu, jerawat juga berkait rapat dengan gaya pemakanan pada umur begini.

3. Kulit Kering

Kulit kering juga sering dialami oleh golongan ini kerana terlalu terdedah dengan cuaca yang panas. Kekurangan meminum air masak membuatkan golongan ini sering mengalami masalah kulit kering.

4. Paras Kolegen Dan Elastin Yang Sihat 

Pada umur 20-an paras kolagen berada dalam tahap yang selamat untuk mengekalkan elastin dan ketegangan kulit muka. Ketika ini, kulit muka lebih anjal dan sihat.

5. Penurunan Paras Kolestrol Secara Perlahan-lahan

Paras kolagen akan mula menurun pada umru 25 tahun dan ianya perlu ditambah melalui pemakanan harian. Ianya sangat penting untuk menjaga keanjalan kulit muka.

Bagi golongan ini yang akan menghadapi masalah tersebut, beberapa perkara perlu diamalkan dan mesti dilakukan selalu. Penjagaan ini amat penting untuk memastikan kulit muka sentiasa berseri dan sihat.

PERKARA YANG PERLU DILAKUKAN UNTUK ELAK MUKA BERMASALAH

1. RUTIN PENJAGAAN KULIT HARIAN

Untuk memastikan kulit wajah sihat dan berseri, golongan ini perlu melakukan rutin harian dengan mencuci muka, memakai toner dan pelembab. 3 perkara ini amat asas untuk menjaga kebersihan muka bagi mengelak kotoran pada kulit wajah.

2. PERLINDUNGAN MATAHARI

Cuaca di Malaysia memerlukan kita memakai perlindungan matahari bagi melindungi kulit muka daripada terkena pancaran matahari yang boleh merencatkan sel dan ianya boleh memusnahkan nutrient. 

3. MEMBINA KOLAGEN DAN ELASTIN

Seperti yang semua tahu, kolagen amat penting untuk kulit dan ianya adalah pelekat untuk memastikan kulit kuat dan anjal. Golongan 20-an ini perlu mengambil krim malam untuk membantu membina kolegan dan elastin kita. Krim malam amat penting untuk membaiki sel-sel kulit semasa kita tidur. 

Walaupun anda masih muda, tidak semestinya anda abaikan penjagaan kulit wajah. Ini kerana, kulit wajah yang tampak tidak bermaya pada waktu tua disebabkan kita tidak menjaganya dari usia muda. Oleh itu, sedarlah wahai anak muda sekalian kita semua perlu menjaga kulit muka agar tidak tua sebelum usia. 

Bagi memudahkan anda untuk menjaga kulit muka seawal umur 20-an, terdapat beberapa cara selamat untuk diamalkan agar kulit muda anda sendiri muda.

CARA MUDAH DAN SELAMAT UNTUK MENJAGA KULIT MUDA PADA USIA 20-AN

1. PENJAGAAN DALAMAN

1.1 SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6. Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.

Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*

Tahukan Anda

Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit. Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!

1.2 SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. kelebihan lain vitamin c ini adalah untuk menghilangkan parut jerawat yang degil. Juga memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

1.3 ESP 

Sumber protein soya non-GMO ini telah dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti(IPP), yang bermaksud sumber kacang soya ini dipantau dan dikawal dengan ketat sepanjang proses penanaman sehingga pemprosesan. Ianya menghasilkan sumber protein yang berkualiti tinggi. Bagi mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam ianya adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. Oleh itu, pengambilan protein setiap hari membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri.2. PENJAGAAN LUARAN

2.1 YOUTH

Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia, YOUTH merupakan skin care yang pertama memberi jaminan 100% tanpa kompromi dengan hasilnya, wanita telah dibuktikan secara kilinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda dan sihat. Dihasilkan sepenuhnya dari sumber tumbuh-tumbuhan dan ianya bebas daripada bahan kimia yang merbahaya.

klik link testimoni Youth Untuk Melihat Hasilnya


“BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam
*campuran bahan-bahan untuk membuat masker berasaskan semula jadi, jika berlaku keradangan pada kulit semasa memakainya, sila bersihkan dengan air bersih, mungkin anda alah kepada bahan-bahan yang digunakan untuk membuat masker.You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...