Senarai Bahan Kimia Yang Merbahaya Dalam Produk

Terlampau gembira dan teruja ingin cepat cantik hinggakan kita hilang pertimbangan. Tidak meneliti kandungan produk membuatkan ramai wanita di luar sana mengalami masalah muka rosak dan ada yang memudaratkan kesihatan. Sebab itu, amat penting untuk kita kenali bahan-bahan yang terdapat dalam set penjagaan muka agar tidak mengandungi bahan-bahan kimia yang merbahaya. Kesedaran yang meluas berkaitan dengan bahan-bahan terlarang ini perlu didedahkan dan ianya tanggungjawab individu itu sendiri untuk mendapatkan maklumat berkaitan dengan set penjagaan muka. Terdapat beberapa bahan kimia yang dimasukkan ke dalam produk kecantikan untuk mendapatkan hasil yang cepat, namun bahan-bahan tersebut amat bahaya. 
Senarai bahan kimia yang boleh memudaratkan ini perlu dielakkan untuk memastikan kesihatan anda terjamin. pilih jenama dan syarikat pengeluar yang selamat. Jangan kerana inginkan kecantikan yang cepat dan pantas serta murah, kita menggadaikan nyawa kita sendiri. 


BAHAN KIMIA BAHAYA DALAM KOSMETIK

1. Methly, Proply, Butly Dan Ethyl Paraben

Bahan ini banyak digunakan untuk melambatkan pertumbuhan bakteria, jika digunakan untuk kosmetik ianya untuk melanjutkan tarikh luput produk tersebut. bahan-bahan ini beracun dan kesannya adalah timbul banyak alahan seperti ruam, bintik-bintik merah dan alahan.

2. Midazolidiny Urea Dan Diazolidinly Urea

Sama seperti paraben ianya untuk mengawet supaya produk tahan lama. Bahan utamannya adlaah formaldehid yang digunakan untuk mengawet mayat. Bahan ini amat bahaya untuk manusia ianya boleh membuatkan radang kulit, luka terbakar, keradangan dan pengeluaran air mata.

3. Proylene Glycol

Merupaka gliserin sayur-sayuran yand dicampur dengan alcohol dan dibuat daripada gandum. Bahan ini terdapat dalam produk kosmetik dan pembersih muka. Bahan ini boleh merosakkan buah pinggag dan hati, selain itu ianya membuatkan radang kulit dan kemerah-merahan.

4. Warna Sintetik

Bahan sintetik ini diyakini boleh menyebabkan kanser. Jika anda terlihat bahan ini pada mana-mana produk, jangan sesekali menggunakannya.

5. Haruman Sintetik

Jika anda pengguna minyak wangi, elakkan menggunakan haruman yang sintetik kerana ianya mempunyai banyak bahan kimia merbahaya. Bahan kimia yang bahaya boleh diserap ke dalam aliran darah melalui kulit. Kesan penggunaannya adalah sakit kepala, pening, ruam, hiperpigmentasi, batuk, muntah dan gatal-gatal.

6. Triethanolamine

Bahan kimia berbahaya ini boleh menyebabkan alahan, termasuklah maslaah mata. Ianya digunakan untuk menetapkan Ph dan sebagai asas bagi banyak sabun pembersihan. Masalah pelabelan kandungan pada produk banyak yang tidak terperinci mengelirukan pengguna dan berleluasa dalam masyarakat kita. Bahan ini boleh menghakis kulit dan sesetengahnya menggunakan lemak khinzir.

7. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Terdapat banyak pada produk syampo untuk membersih dan mengandungi banyak buit. Kesan bahan kimia ini adalah kegatalan pada mata, ruam kulit, rambut gugur, kegatalan pada kulit kepala dan alahan.

Ini hanya senarai pendek bahan kimia yang terdapat dalam produk ianya memberi kemudaratan kepada kesihatan kita. Sebagai pengguna yang bijak, kita perlu sedar akan bahayanya penggunaan bahan-bahan kimia ini. 

Bagi mereka yang tercari-cari set penjagaan muka, rambut, sabun basuh baju dan set bayi yang selamat dan bebas bahan kimia merbahaya rangkaian produk Shaklee menawarkan produk yang dijamin selamat untuk kegunaan kita seharian. Sebagai contoh set penjagaan muka, rangkaian YOUTH memberi jaminan 100% akan berpuas hati dengan kesannya yang bagus dan sudah pasti ianya selamat untuk kesihatan anda.klik link testimoni Youth Untuk Melihat HasilnyaRANGKAIAN MAKANAN TAMBAHAN

RANGKAIAN SET PENJAGAAN RAMBUTRANGKAIAN SET BASUH BAJU

RANGKAIAN SET BAYI 


Bukan orang lain, tetapi saya sendiri pon pernah alami masalah muka rosak. setelah bertukar kepada shaklee, Alhamdulillah saya berasa amat lega dengan muka saya sekarang.


“BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...