Senarai Masalah Muka Pada Umur 40an Ke Atas

Sejak dari awal usia tidak menghiraukan kesihatan muka membuatkan ramai wanita di luar sana menyesal. Semakin meningkat usia, kesihatan muka semakin merosot dan kelihatan tidak berseri dan sihat. Sebab itu, amat penting untuk mereka yang masih muda menjaga kesihatan muka. Bukan hanya dari luaran, kita juga perlu menjaga dalaman dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan lengkap nutrisi. Bagi wanita berumur 40an, jangan berduka lara di sini terdapat beberapa cara mudah dan selamat serta berkesan untuk mengatasi masalah kesihatan muka anda. Sebelum itu, kita lihat dulu senarai masalah kulit muka yang sering dialami oleh mereka yang berusia 40an ke atas.


Terlalu sibuk dengan kerjaya dan hal-hal rumahtangga membuatkan ramai wanita di luar sana tidak sedar muka di mamah usia. Hal rumah tangga amat penting, tetapi tanggungjawab untuk menjaga kesihatan juga perlu diambil kira. Golongan umur 40an biasanya akan mengalami masalah muka yang teruk dan masalah tersebut adalah seperti berikut.

MASALAH MUKA PADA UMUR 40AN KE ATAS

1. Kulit Kering dan Kusam

Tiada penjagaan yang rapi membuatkan muka kelihatan kering dan kusam. Golongan mereka yang berumur 40an ke atas perlu sedar dan atasi masalah ini. Kekering kulit boleh membuatkan muka menjadi menggelupas. Masalah ini kerana kebolehan untuk mengekalkan kelembapan semakin berkurangan.

2. Kedutan, Garis Halus 

Masalah yang sering dialami oleh golongan ini juga adalah timbul kedutan dan garis halus semakin jelas. Liang roma dan pigmentasi juga akan menjadi sangat teruk pada peringkat umur ini.

3. Kehilangan Kolagen

Kolagen sememangnya akan berkurangan apabila usia meingkat. Jika tidak ditambah ianya memang akan menimbulkan banyak masalah lain. Kolagen yang berkurangan membuatkan pembaharuan sel semakin perlahan dan membuatkan kulit hilang elastinnya dan keanjalan semakin berkurangan. 

4. Kulit Menipis dan Kendur

Peringkat umur ini juga akan mengalami masalah kulit yang menipis dan kendur kerana pembaharuan sel tidak segalak usia muda.

Apa yang perlu dilakukan oleh golongan umur 40an ke atas ini untuk atasi masalah tersebut? adakah hanya biarkan sahaja? Perkara-perkara tersebut perlu diambil tindakan untuk memastikan golongan ini tampil dengan wajah yang muda dan berseri. Bukan angan-angan kosong, ianya telah terbukti dan ianya selamat untuk diamalkan.

PERKARA YANG PERLU DILAKUKAN UNTUK ATASI MUKA BERMASALAH

1. RUTIN PENJAGAAN KULIT HARIAN

Seperti golongan muda, peringkat umur ini perlu melakukan perkara rutin iaitu membersihakan muka, memakai toner dan pelembab, 3 perkara ini amat asas untuk menjaga kebersihan muka bagi mengelak kotoran pada kulit wajah. 

2. PERLINDUNGAN MATAHARI

Jangan ingat usia muda sahaja, golongan 40an ke atas wajib memakai pelindung matahari kerana ianya sangat membantu untuk menghalang pancaran matahari daripada merosakkan struktur kulit muka. 

3. MEMBINA KOLAGEN DAN ELASTIN

Pada peringkat umur 40an ke atas, pengambilan kolagen amat penting kerana proses penghasilan kolagen dalam badan menjadi perlahan dan kolagen amat diperlukan pada umur ini. Penggunaan krim malam juga penting untuk memastikan sel kulit mendapatkan nutrisi yang cukup.

4. PENGGUNAAN SERUM

Oleh kerana golongan ini menghadapi masalah pembaharuan sel yang perlahan, penggunaan serum amat penting untuk menyokong penghasilan kolagen dan sel-sel baru.

5. RAWATAN ANTIPENUAAN

Penuaan menjadi semakin cepat pada umur ini jika tidak mencegahnya dari awal usia. untuk merawat antipenuaan, rawatan paling cepat dan selamat adalah menggunakan vitamin E dan C.

Masalah dan perkara perlu buat ini amat penting untuk golongan ini tahu kerana ianya membolehkan anda kelihatan lebih berseri, bebas penuaan dan yang penting kulit muka bertambah sihat. Untuk menjadikan kulit muka anda lebih berseri adalah dengan mengamalkan cara terbaik dan selamat ini.

CARA MUDAH DAN SELAMAT UNTUK MENJAGA KULIT MUKA PADA USIA 40-AN KE ATAS

1. PENJAGAAN DALAMAN

1.1 SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6. Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.


Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*

Tahukan Anda

Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit. Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!

1.2 SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. kelebihan lain vitamin c ini adalah untuk menghilangkan parut jerawat yang degil. Juga memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.

Tahukah Anda?


Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

1.3 ESP 

Sumber protein soya non-GMO ini telah dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti(IPP), yang bermaksud sumber kacang soya ini dipantau dan dikawal dengan ketat sepanjang proses penanaman sehingga pemprosesan. Ianya menghasilkan sumber protein yang berkualiti tinggi. Bagi mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam ianya adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. Oleh itu, pengambilan protein setiap hari membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri.

1.4 GLA COMPLEX

GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik dan berseri. GLA adalah asid lemak omega-6 penting yang digunakan oleh badan anda untuk menghasilkan prostaglandin- bahan yang membantu mengawal pelbagai fungsi tubuh, termasuk kesihatan kulit anda. Miliki kulit yang sihat dan lembut dengan Shaklee GLA Complex. Dengan mengamalkan GLA ianya dapat Kekalkan Kelembapan Kulit, Membantu meningkatkan kelembapan kulit dan Membantu mengembalikan kehalusan serta kelembutan kulit.

1.5 VIVIX

Pengawalan Genetik / penuaan

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosokan umur sel. Ujian klinikal berjaya menunjukkan, ramuan Vivix Shaklee mengaktifkan satu pengawalan genetik utama dan hasilnya menolong melambatkan penuaan di tahap sel.
Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia, YOUTH merupakan skin care yang pertama memberi jaminan 100% tanpa kompromi dengan hasilnya, wanita telah dibuktikan secara kilinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda dan sihat. Dihasilkan sepenuhnya dari sumber tumbuh-tumbuhan dan ianya bebas daripada bahan kimia yang merbahaya.

klik link testimoni Youth Untuk Melihat Hasilnya

“BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam
*campuran bahan-bahan untuk membuat masker berasaskan semula jadi, jika berlaku keradangan pada kulit semasa memakainya, sila bersihkan dengan air bersih, mungkin anda alah kepada bahan-bahan yang digunakan untuk membuat masker.


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...