Tips Golongan Lelaki Menjaga Kesihatan Muka Secara Selamat

Wanita dengan kecantikan memang tidak boleh dipisahkan, segala benda boleh digadaikan untuk mendapatkan produk yang betul-betul berkesan bagi menampakkan kecantikan. Namun, kecantikan bukan hanya untuk wanita, kini golongan lelaki juga mementingkan kecantikan. Terdapat kerjaya lelaki yang mementingkan penampilan yang kemas dan muka yang sihat. Oleh sebab itu, penjagaan muka amat penting. Walau bagaimanapun, golongan lelaki selalu abaikan penjagaan kulit muka, untuk golongan lelaki yang sukar untuk menjaga kesihatan muka, di sini terdapat beberapa Tips Golongan Lelaki Menjaga Kesihatan Muka Secara Selamat.


Kesibukan bekerja dan menganggap penjagaan kulit muka hanya untuk wanita, ramai golongan lelaki kurang menitikberatkan penjagaan muka. Untuk pengetahuan semua, bukan hanya wanita, lelaki juga akan mengalami masalah penuaan yang cepat jika tidak menjaganya dari awal. Mungkin ramai berpendapat, untuk menjaga muka ianya kerja yang melecehkan. Tetapi muka juga menjadi aset penting untuk golongan lelaki lebih berkeyakinan. Jika berhadapan dengan orang awam, muka yang rosak dan kusam akan memberi gambaran negative. Oleh itu, wahai jejaka tampan sila ikuti cara mudah untuk menjaga kesihatan muka agar lebih Nampak tampan dan bergaya.


CARA UNTUK MENJAGA KULIT MUKA BAGI LELAKI

1. MENCUCI MUKA

Jangan ingat wanita sahaja kena basuh dan cuci muka dengan pencuci muka, lelaki juga perlu mencuci muka dengan menggunakan pencuci muka yang selamat. Selamat maksudkan menggunakan produk yang bebas bahan kimia merbahaya. Kenapa perlu mencuci muka? Bagi mereka yang keluar bekerja, golongan ini sering terdedah dengan radikal bebas dan kotoran yang boleh mengotorkan permukaan kulit muka. Oleh sebab itu, untuk memastikan kulit muka sihat, lelaki perkasa ini kena rajin cuci muka.


2. PELEMBAB

Pelembap amat penting untuk dipakai, jangan rasa diri ke arah wanita sebab lelaki juga kena jaga muka. Bagi mereka yang bekerja dalam aircord, pelembang amat penting untuk memastikan kulit sentiasa lembap. Ini kerana jika berada dalam aircond terlalu lama ianya boleh merosakan kulit muka iaitu menjadikan kulit muka lebih kering dan mengelupas.

3. PELINDUNG MATAHARI

Pemakaian krim pelindungan matahari memang kena sapu pada muka. Cuaca panas boleh menyebabkan kulit muka rosak. Lelaki atau wanita perlu pakai krim pelindungan ini. Seboleh-bolehnya guna yang SPF 50. 

4. MENCUKUR

Bagi lelaki semestinya sesi mencukur perlu ada. Bagi mereka yang tidak suka muka ditumbuhi bulu-bulu, sesi mencukur diperlukan untuk membersihkan muka. Pastikan anda menggunakan pencukur yang berkualiti dan mahal. Kenapa perlu beli yang mahal? Kebiasaannya yang mahal tahan lasak dan susah untuk berkarat. Jika pisau cukur berkarat, elakkan atau jangan guna kerana ianya boleh membahayakan. 

5. KESIHATAN DALAMAN

Jangan ingat penjagaan luaran sahaja, penjagaan dalaman amat penting untuk memastikan kulit muka lebih sihat dan tampan. Penjagaan dalaman ini termasuklah mengamalkan pemakanan yang sihat. 

Cara berikut memang Nampak leceh bagi lelaki kerana itu semua dianggap sinomin dengan wanita. Namun untuk tampil bergaya dan berseri, lelaki juga harus menjaga muka agar tidak malu berhadapan dengan orang ramai. Isteri lawa tetapi suami muka macam jalan tidak siap, malu oiiiiii!!!. Bagi lelaki yang sukar untuk mendapatkan produk yang sesuai dan berkesan. Di sini terdapat cara mudah dan sememang selamat untuk diamalkan agar muka sentiasa sihat dan berseri.

TIPS MUDAH UNTUK DAPATKAN MUKA YANG SIHAT BAGI LELAKI

1. PENJAGAAN LUARAN

Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia, YOUTH merupakan skin care yang pertama memberi jaminan 100% tanpa kompromi dengan hasilnya, wanita telah dibuktikan secara kilinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda dan sihat. Dihasilkan sepenuhnya dari sumber tumbuh-tumbuhan dan ianya bebas daripada bahan kimia yang merbahaya.

klik link testimoni Youth Untuk Melihat Hasilnya2. PENJAGAAN DALAMAN

2.1 COQ-TROL PLUS

Dengan peningkatan tahap tenaga yang lebih baik, kita mempunyai lebih ketajaman mental, berasa lebih bertenaga dan dapat melakukan lebih banyak perkara dalam satu hari. Serlahkan kehidupan anda dengan Coenzyme Q10, penjana tenaga utama anda!

CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan serta Meningkatkan tekstur kulit. Selain itu juga dengan mengamalkan coqtrol plus CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma iaitu Meningkatkan jumlah sperma yang sihat dan Meningkatkan pergerakan sperma.

2.2 VITAMIN E

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan. Selain itu juga, ianya boleh memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.

Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.

Keistimewaan Shaklee

• Satu kapsul menyediakan 400IU vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh.

• 65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum.

• 39.4mg Ekstrak Biji Anggur, mengandungi proantosianidin, sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.

2.3 ESP

Sumber protein soya non-GMO ini telah dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti(IPP), yang bermaksud sumber kacang soya ini dipantau dan dikawal dengan ketat sepanjang proses penanaman sehingga pemprosesan. Ianya menghasilkan sumber protein yang berkualiti tinggi. Bagi mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam ianya adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. Oleh itu, pengambilan protein setiap hari membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri.

2.4 SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. kelebihan lain vitamin c ini adalah untuk menghilangkan parut jerawat yang degil. Juga memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

GABUNGAN PENJAGAAN DALAMAN DAN LUARAN AKAN MEMBERIKAN HASIL YANG SANGAT BERKESAN. 


“BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam

You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...