Tips Memiliki Wajah Muka Yang Sihat Secara Semula Jadi

Kenapa semua orang mahukan kulit wajah putih dan glowing? Ramai kalangan kita tidak sedar, apa yang kita inginkan itu boleh memudaratkan kesihatan malah boleh merosakkan muka. Untuk memastikan kita tampil bergaya dan berkeyakinan, tidak perlu wajah yang putih bersih dan glowing, kita perlu pastikan wajah kelihatan lebih sihat. Bagaimana ingin dapatkan wajah yang sihat? Ikuti tips mudah ini dan amalkan selalu untuk kekal sihat.


Setelah melalui fasa kerosakan muka, saya mula sedar yang keinginan untuk putih gebu perlu ditukar kepada saya mahukan wajah muka yang sihat. Pernah atau tidak anda dengar,mereka yang kulit putih mempunyai banyak masalah lain, antaranya adalah akan cepat timbul masalah jeragat dan tona menjadi tidak sekata. Ini kerana mereka yang berkulit putih mempunyai melanin yang nipis. Melanin ini bertindak sebagai pertahanan daripada sinaran matahari. Jika melanin menipis ianya meningkatkan kadar penuaan dengan cepat. 

Tidak salah untuk tampil putih tetapi pastikan ianya secara sihat dan menggunakan produk yang selamat. Ini kerana, terdapat juga produk yang memberi tindak balas yang buruk dengan cahaya matahari. Dalam hal ini, untuk memastikan kulit wajah yang tampak sihat dan muda, kita perlu melakukan perkara-perkara tersebut.

TIPS MENDAPATKAN WAJAH MUKA YANG SIHAT

1. AMALKAN AIR MASAK

Air masak amat penting dalam kehidupan kita, untuk sistem badan pun ianya memainkan peranan penting untuk mengelak sel kekurangan oksigen untuk fungsnya. Semua orang tahu bahawa, komponen air terdiri daripada oksigen, badan cukup bendalir dan oksigen tambahan membuatkan badan sihat. Sama dengan penjagaan wajah, bendalir dalam dalam amat penting untuk menjaga kelembapan kulit wajah. 


2. MENGAMBIL KOLAGEN YANG MENCUKUPI SETIAP HARI

Kolagen merupakan pelekat untuk mengikat tubuh kita dan ianya terdapat banyak pada kulit kita. Kolagen terhasil secara semula jadi dalam badan, namun atas faktor usia dan persekitaran kolagen ini boleh terbantut penghasilanny. Oleh sebab itu, kita perlu mengambil kolagen tambahan untuk memastikan tahap kolagen mencukupi dalam badan. Kolagen yang cukup membuatkan kulit menjadi lebih sihat dan awet muda. Jika kekurangan kolagen, wajah menjadi cepat kendur dan tidak tegang serta anjal.

3. PEMAKANAN YANG SIHAT

Untuk mendapatkan wajah muka yang sihat, amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Apa yang dikatakan makanan seimbang? Ianya terdiri daripada makanan yang lengkap dengan nutrisi untuk keperluan badan. Nutrient-nutrien penting amat diperlukan oleh badan untuk tampak lebih sihat. Seperti yang ramai tahu, wajah muka yang lebih sihat sememangnya berkait rapat dengan amalan pemakanan harian kita. Sebagai contoh, kulit wajah memerlukan vitamin c untuk menggalakkan penghasilan kolagen, oleh itu kita perlu mengambil makanan yang berasaskan vitamin c sebagai contoh buah oren, jagung dan lain-lain lagi. Itu hanya satu contoh, badan kita memerlukan banyak lagi nutrient lain untuk fungsinya.

4. MENGGUNAKAN SET PENJAGAAN MUKA YANG SELAMAT

Untuk mengekalkan dan menjaga muka dengan selamat dan sihat sememangnya kita perlu menggunakan set penjagaan muka. Harus diingatkan pemilihan set penjagaan muka hendaklah yang selamat dan semula jadi. Ini kerana terdapat banyak lambakan produk penjagaan kulit muka yang boleh memudaratkan muka dan kesihatan. Sekejap lagi saya kongsikan set penjagaan muka yang paling selamat dan 100% jaminan berkesan dan tampak lebih muda serta sihat.5. NUTRISI LENGKAP UNTUK WAJAH DAN KESIHATAN

Seperti yang saya katakana tadi, nutrisi lengkap amat penting untuk menjaga wajah agar tidak Nampak kusam, tona tidak sekata, penuaan yang cepat dan sebagainya lagi. Oleh itu, kita perlu mengambil makanan tambahan yang lengkap dengan nutrisi. Dengan gaya pemakanan kita selama ini, saya percaya bahawa badan tidak mendapat nutrisi secukupnya. Oleh sebab itu, sekejap lagi saya akan kongsikan beberapa set lengkap untuk nutrisi membolehkan wajah muka tampak sihat berseri.


6. BERSENAM

Bersenam boleh bantu wajah muka lebih sihat? Semestinya boleh, toksik dalam badan perlu dikeluarkan untuk membolehkan badan lebih sihat. Semasa bersenam denyutan jantung meningkat dan ianya membantu aliran darah lebih lancar. Aliran darah tersebut membawa oksigen dan nutrisi ke seluruh badan dan juga kepada kulit. Sel-sel kulit yang mendapat nutrisi tersebut akan menjadikan kulit wajah lebih sihat dan berseri 

Dengan mengamalkan tips-tips ini, ianya membantu anda mendapatkan wajah muka yang sihat dan berseri. Sebelum terlupa, di sini saya kongsikan set penjagaan muka yang paling selamat dan 100% dijamin berkesan serta set lengkap nutrisi untuk memastikan muka lebih sihat dan badan sihat.


Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia, YOUTH merupakan skin care yang pertama memberi jaminan 100% tanpa kompromi dengan hasilnya, wanita telah dibuktikan secara kilinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda dan sihat. Dihasilkan sepenuhnya dari sumber tumbuh-tumbuhan dan ianya bebas daripada bahan kimia yang merbahaya.

klik link testimoni Youth Untuk Melihat Hasilnya

TESTIMONI YOUTH

TESTIMONI YOUTH

SET NUTRISI LENGKAP

1. SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.


Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6. Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.

Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*

Tahukan Anda

Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit. Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!

2. VITAMIN C

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. kelebihan lain vitamin c ini adalah untuk menghilangkan parut jerawat yang degil. Juga memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

3. VITAMIN E

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan. Selain itu juga, ianya boleh memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.

Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.

Keistimewaan Shaklee

• Satu kapsul menyediakan 400IU vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh.

• 65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum.

• 39.4mg Ekstrak Biji Anggur, mengandungi proantosianidin, sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.


“BERTINDAK SEKARANG, UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DI MASA AKAN DATANG”

"IKHTIAR SIHAT DENGAN KHAZANAH ALAM"


HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT SERTA KONSULTANSI PERCUMA


WHATSAPP : 0146403509
Liley Wane Bt Anuar 
Nombor Keahlian Shaklee :1226806
FACEBOOK : Liley Wane
Kawasan COD : Putrajaya/Dengkil/Cyberjaya
Jalan Kebun Shah Alam


You Might Also Like

0 comments

Daripada anda semua beli daripada dealer yang tidak tahu sah atau tidak ahli keshakleeannya, baik korang semua daftar terus jadi ahli shakl...